Auto's direct leverbaar De laagste prijsgarantie Gratis vervangend vervoer Vragen? Bel ons: 088 - 700 1818
12 januari 2016

Cijfers over de leasebranche

Lease, in welke vorm dan ook, is bezig met een opmars in Nederland. De zakelijke lease markt telde in 2015 ongeveer 1,27 miljoen auto’s. Dat is bijna 16% van het totaalaantal auto’s in Nederland! De verwachting is dat het aantal leaseauto’s nog hard gaat stijgen in de komende jaren. We hebben een aantal belangrijke weetjes over leaseauto’s voor je op een rijtje gezet.

Hoeveel leaserijders zijn er in Nederland?

Als u een auto koopt moet u rekening houden met de volgende kostenposten: de kosten voor de aanschaf van de auto, belasting (zoals motorrijtuigenbelasting), afschrijvingskosten, onderhoudskosten en brandstofkosten. Wanneer u kiest voor shortlease bij Dealerleasing vallen er gelukkig een hoop kosten af. Zo heeft u niet te maken met aanschafkosten en betalen wij voor u de belasting, het onderhoud en de afschrijving. U betaalt dus naast een vast bedrag per maand voor de lease alleen de brandstof.

Prijs voor de shortlease

Volgens VNA (vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen) reden er in Nederland bijna acht miljoen auto’s rond, waaronder 755 duizend zakelijke leaserijders. Dat aantal is flink gestegen sinds 2009. Toen reden er ‘slechts’ 703 duizend leaseauto’s rond. Het aandeel bestelauto’s en personenauto’s ligt respectievelijk op 21 en 79 procent.

Aantal private leaserijders

Vooral ten opzichte van 2014 is het jaar 2015 een goed jaar geweest voor leasemaatschappijen aangezien de markt met 5% gegroeid is. Dat komt onder meer doordat private lease steeds populairder wordt. Volgens de VNA werden van de 755 duizend leaseauto’s 36 duizend privé geleased in 2015.

Hoe oud is een leaseauto gemiddeld?

45 procent van de nieuw verkochte auto’s in Nederland in 2015 was een leaseauto. Dat komt overeen met het beeld wat mensen vaak hebben van leaseauto’s: ze zijn over het algemeen nieuw. De gemiddelde leeftijd van de leaseauto’s die rondrijden in Nederland is 22,3 maanden. Ten opzichte van leaseauto’s zijn privéauto’s gemiddeld een stuk ouder: 96 maanden (8 jaar).

In welke bijtellingsklasse vallen de meeste leaseauto’s?

De leasemarkt verschuift vaak doordat de regels voor bijtelling vaak worden bijgesteld. Het is zeker dat er steeds minder auto’s die al op de markt zijn in een lage bijtellingsklasse vallen, maar er komen steeds meer nieuwe modellen bij die hier wel in vallen. Wist je dat je bij Dealerleasing nog steeds veel modellen tegen een lage bijtelling kunt leasen? Wie weet hoor jij binnenkort wel bij de 28,5 procent van Nederlandse leaserijders met een 14 procent bijtelling leaseauto.

Hoeveel auto’s worden in Nederland voor zakelijke doeleinden gebruikt?

11,1% van alle auto’s in Nederland is een auto van de zaak (leaseauto’s of auto’s op naam van een bedrijf) en de rest is een privéauto. Een deel van die privéauto’s wordt voor meer dan de helft van de tijd voor zakelijke doeleinden gebruikt. Dat komt neer op 1,17 miljoen auto’s die voor zakelijke doeleinden gebruikt worden.

Interesse in een leaseauto?

Heb je ook interesse in een leaseauto? Neem dan contact op met Dealerleasing voor de nieuwste modellen van kwalitatieve merken en gratis extra’s. Wist je dat je bij Dealerleasing altijd de laagste prijs betaalt voor je shortlease door onze laagsteprijsgarantie? Bekijk direct onze modellen en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
Open chat
1
Welkom bij Dealerleasing, uw zakelijke- & particuliere shortlease partner met de laagste prijsgarantie. Waarmee kunnen we u helpen?