Auto's direct leverbaar De laagste prijsgarantie Gratis vervangend vervoer Vragen? Bel ons: 088 - 700 1818
31 juli 2019

De WLTP in combinatie met de beste leasevorm

WLTP

Als u de ontwikkelingen op autogebied een beetje volgt, dan heeft u vast en zeker gehoord van WLTP. Het is de nieuwe Europese gestandaardiseerde meetprocedure om het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van nieuwe auto’s te meten.  

Van elke nieuwe auto moet het brandstofverbruik onder verschillende omstandigheden vastgesteld worden. Om dit juist vast te stellen in de onafhankelijke WLTP emissietest ontwikkeld. WLTP is de nieuwe testprocedure die de bestaande NEDC testmethode gaat vervangen. Deze NEDC testmethodiek is ontwikkeld in de jaren ‘80 en staat voor New European Driving Cycle. Elke autofabrikant werd verplicht gesteld om deze standaard meetprocedure uit te voeren voor een nieuw geproduceerde auto. Deze testmethodiek is inmiddels behoorlijk verouderd en achterhaald. WLTP is de nieuwe en moderne variant. WLTP staat voor Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure.

Over CO2

Wat is CO 2 nu precies? CO 2 ontstaat tijdens de verbranding van vaste, vloeibare of gasvormige stoffen. De koolstof (C) moleculen in de brandbare bron worden tijdens de verbranding gekoppeld aan een 2 zuurstof moleculen (O) en de CO 2 is geboren. Dit kleur en geurloze gas mengt zich in de atmosfeer en zorgt voor het “broeikas effect” Het vormt een soort “isolatie” rond de aarde waardoor de opwarming van de aarde in mindere mate het universum weer wordt ingestraald. Een ongewenst effect wat op lange termijn serieuze consequenties heeft.

Welke invloed heeft de nieuwe WLTP?

Deze nieuwe manier van meten schets een realistischer beeld van het daadwerkelijke brandstofverbruik en de bijbehorende CO2 uitstoot. Er wordt niet alleen gekeken naar “laboratorium condities” maar ook daadwerkelijk tijdens het maken van bijvoorbeeld een stadsrit. De uitstoot van personenauto’s en bedrijfswagens wordt op deze manier realistischer gemeten.

Het gevolg: de CO2-uitstoot zal bij de meeste auto’s hoger liggen dan onder de oude meetprocedure. In Nederland wordt het te betalen BPM bedrag van een nieuwe auto bepaald aan de hand van de hoogte van de CO2 uitstoot. Het gevolg van de nieuwe meetmethodiek is dus dat het te betalen BPM bedrag zal stijgen. Een hogere uitstoot CO2  betekent een hogere BPM. De nieuwe WLTP norm is dus van invloed op de belasting die we betalen over motorrijtuigen.

De overheid ervoor gekozen om een rekentabel te maken met als doel om de BPM gelijk te houden. Deze tabel is nog niet gemaakt, omdat daar binnen de EU nog geen overeenstemming over is. Daarom worden op dit moment de uitslagen teruggerekend tot de oude rekenmethode, de NEDC. Een verhoging van de BPM is voor veel auto’s wel het  gevolg.

In september 2017 is de nieuwe WLTP al ingegaan voor alle auto’s die daarna zijn geïntroduceerd. Vanaf september 2018 zijn ook nieuw geproduceerde auto’s onderhevig aan de nieuwe WLTP. De verwachting is dat in september 2019 de WLTP ook ingaat voor alle nieuw verkochte auto’s. De verwachting is dat vanaf januari 2021 de WLTP volledig ingevoerd is.

Shortlease is de oplossing

Als u in uw bedrijf beschikt over een compleet wagenpark, dan blijft het zinvol om te kijken nar CO2 waardes, bijtelling en leasetarieven. Shortlease is dan de ideale oplossing. U zit niet vast aan langlopende contracten en kunt snel inspelen op nieuwe wetgeving en veranderende regels. Zo bent u altijd up-to-date.

WLTP zorgt ervoor dat autoprijzen omhoog gaan en dat de aanschafbelasting BPM omhoog gaat. Dit kan eventueel van invloed zijn op leasebudgetten. U kunt overstappen naar elektrische auto’s, deze hebben geen uitstoot, en de nieuwe WLTP norm heeft daar geen invloed op.

Shortlease bij Dealerleasing is de oplossing om ook op een andere manier te ontkomen aan de nieuwe regelgeving rondom de WLTP. Dit komt vanwege het feit dat wij auto’s uit voorraad leveren die voorlopig nog onder het oude regime vallen. De WLTP kan dus bijvoorbeeld geen invloed uitoefenen op de bijtelling die u moet betalen. Dat is een groot voordeel van shortlease. De WLTP is net als de nieuwe regelgeving rondom de IFRS een reden om te kiezen voor shortlease. Een voordelig leasecontract in 2019 betekent niet dat dit nog steeds de voordeligste lease in 2020 is. Kies daarom altijd voor een flexibele shortlease. Onze adviseurs vertellen u er graag alles over.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
Open chat
1
Welkom bij Dealerleasing, uw zakelijke- & particuliere shortlease partner met de laagste prijsgarantie. Waarmee kunnen we u helpen?