Auto's direct leverbaar De laagste prijsgarantie Gratis vervangend vervoer Vragen? Bel ons: 088 - 700 1818
12 maart 2019

Diesel of benzine auto leasen?

Er zijn veel zaken die invloed hebben op het kiezen voor een bepaald automerk of model. Uiteraard wilt u een auto die het beste aansluit op uw wensen tegen de laagste prijs en dat brengt u uiteindelijk bij de volgende vraag: diesel of benzine? Het antwoord op deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden omdat deze geheel afhankelijk is van uw situatie. Bij Dealerleasing zullen wij u zo goed mogelijk adviseren bij het kiezen van uw leaseauto. Dat wil zeggen dat we uw situatie onder de loep nemen en de mogelijkheden in kaart brengen die voor u het voordeligst zijn. Om u alvast op weg te helpen met het vinden van een leaseauto die perfect aansluit op uw wensen geven we u advies over diesel en benzine auto’s en het omslagpunt.

Kostenplaatje van de shortlease

Als u een auto koopt moet u rekening houden met de volgende kostenposten: de kosten voor de aanschaf van de auto, belasting (zoals motorrijtuigenbelasting), afschrijvingskosten, onderhoudskosten en brandstofkosten. Wanneer u kiest voor shortlease bij Dealerleasing vallen er gelukkig een hoop kosten af. Zo heeft u niet te maken met aanschafkosten en betalen wij voor u de belasting, kosten voor het onderhoud en de afschrijving. U betaalt dus naast een vast bedrag per maand voor de lease alleen de brandstof. De keuze tussen een diesel of benzineauto heeft invloed op beide bedragen.

Prijs voor de shortlease

Wanneer u kiest voor een dieselauto heeft u te maken met iets hogere vaste kostenposten dan wanneer u kiest voor een benzineauto. Dat komt onder andere doordat de kosten van de keuringen iets hoger liggen (door de verplichte roetmeting) en doordat u over het algemeen meer belasting betaalt voor een dieselauto (die overigens bij de shortlease van Dealerleasing al is inbegrepen).

Motorrijtuigenbelasting

In Nederland betalen alle eigenaren van motorrijtuigen die meer dan 0 gram CO2 per kilometer uitstoten belasting. Deze belasting wordt in de volksmond vaak wegenbelasting genoemd, maar de officiële benaming is motorrijtuigenbelasting. De hoogte van de belasting wordt onder andere bepaald door het type voertuig, het type brandstof en het gewicht van het motorrijtuig. In elke provincie gelden er andere bedragen. Aangezien zwaardere auto’s het wegdek meer belasten moeten eigenaren van zwaardere auto’s meer belasting betalen dan eigenaren van een lichte auto. Het wegdek moet immers sneller vervangen worden. Over het algemeen zijn dieselauto’s zwaarder dan benzineauto’s en betaalt u dus meer motorrijtuigenbelasting met een dieselauto.

Kiest u voor een shortlease bij Dealerleasing? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de belasting aangezien wij deze voor u betalen. Het maandbedrag kan hierdoor wel wat hoger zijn dan wanneer u kiest voor een dieselauto. Dus waarom zou u dan kiezen voor een dieselauto?

Omslagpunt diesel

De brandstofprijzen voor dieselauto’s ligt in Nederland lager dan de prijs voor benzineauto’s en daarnaast kunt u met een dieselauto meer kilometers rijden uit één liter brandstof. U kunt dus besparen op uw brandstofkosten met een dieselauto. Een dieselauto is voordeliger wanneer u de extra kosten van de belasting et cetera kunt opheffen met de goedkopere brandstofprijs. Dat noemen we het omslagpunt van benzine naar diesel. Het omslagpunt kunt u berekenen aan de hand van de eigenschappen van de auto, de looptijd van de shortlease en het aantal kilometers wat u rijdt per jaar.

Diesel of benzine: DealerLeasing helpt!

Bij Dealerleasing kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen waarbij u zelf kunt opgeven hoeveel u denkt te gaan rijden en wat voor type brandstof u prefereert: diesel of benzine. Uiteraard denken wij graag met u mee en dat betekent dat we de voor u voordeligste opties zullen geven. Als u met een bepaald model goedkoper uit bent met een diesel met de opgegeven kilometers zullen wij dat kenbaar maken waardoor u altijd kunt kiezen voor de voor de meest voordelige optie.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
Open chat
1
Welkom bij Dealerleasing, uw zakelijke- & particuliere shortlease partner met de laagste prijsgarantie. Waarmee kunnen we u helpen?