Nederlands grootste shortlease specialist
Altijd all-inclusive, alleen zelf tanken!
Bedrijfswagen lease


Leasen met een BKR codering is niet onmogelijk

Als beginnend ondernemer of ZZP-er heb je een grote behoefte aan mobiliteit. Dat geldt overigens niet alleen voor starters. Opdrachtgevers kunnen zich door het hele land bevinden en je wilt natuurlijk niet dat er een opdracht aan u voorbij gaat omdat je geen vervoersmiddel tot je beschikking hebt.

Hoe kom je nu precies aan een auto of een bestelauto? Als starter heb je het geld niet om een auto aan te schaffen en dankzij een BKR registratie uit het verleden kom je ook niet niet in aanmerking om een flink bedrag te lenen. Lease zou een oplossing kunnen zijn, maar ook bij veel leasemaatschappijen wordt je niet geaccepteerd vanwege je BKR registratie. Vervelend, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn.

Wat is een BKR registratie?

Kredietverstrekkers hebben een wettelijke verplichting om iedere lening die zij verstrekken aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). De aanmeldingsplicht geldt al bij bedragen vanaf €500,- en het maakt daarbij niet uit of het om een persoonlijke lening, doorlopend krediet of bijvoorbeeld creditcard limiet gaat.

Je begrijpt dat vele mensen, niet alleen starters en ZZP-ers wel eens een lening hebben afgesloten en daardoor dus ook bij het BKR geregistreerd staan. Betekent dit dat al deze mensen niet meer in aanmerking komen voor een lening voor een verbouwing of bijvoorbeeld shortlease van een auto? Nee zeker niet, elke lening is geregistreerd bij het BKR en indien je je aan de betalingsverplichtingen hebt gehouden staat dit te boek als een ‘positieve’ registratie.

Negatieve BKR registratie

Op het moment staan er meer dan 9 miljoen mensen geregistreerd bij het BKR. De organisatie heeft naam, adresgegevens en de geboortedatum van deze personen, en verzameld daarnaast informatie over de soort lening, de hoogte van de lening en de eerste en laatste maand van aflossing.

Wanneer je meer dan twee maanden achter loopt met de betalingen, dan meldt de kredietverstrekker dit bij het BKR. De kredietverstrekker zal eerst contact met je opnemen voordat dit gemeld wordt. Op het moment dat je vervolgens nog niet betaalt, zal er een melding bij je financiering geplaatst worden, een zogenaamde codering.

Andere kredietverstrekkers zoals traditionele leasemaatschappijen kunnen dit als reden gebruiken om geen offerte uit te brengen voor een nieuwe lease auto. Na aflossing blijft de lening tot 5 jaar bij het BKR in het systeem staat, dat geldt ook voor de codering. Dus zelfs wanneer je de lening netjes betaald hebt, kan het moeilijk blijven om in aanmerking te komen voor een leaseauto.

Kan ik toch (short)leasen met een BKR Codering?

DealerLeasing heeft een eigen afdeling voor acceptatiebeleid opgezet waarbij wij veel soepeler te werk gaan dan de traditionele leasemaatschappijen.

Andere leasemaatschappijen laat de kredietwaardigheid bij een offerte aanvraag door externe partijen toetsen en wij zijn van mening dat er vaak te snel een negatief beeld van de klant geschetst wordt.

De ervaring leert dat door inhoudelijk goed te kijken naar de specifieke aanvraag, wij vaak in staat zijn wel een passende offerte voor een lease aanvraag uit te brengen waar de traditionele leasemaatschappijen dit niet doen. Ondanks de negatieve BKR codering.

Wij staan dan ook open om aanvragen voor shortlease is behandeling te nemen van personen met een BKR codering. Wil je weten of je zelf geregistreerd staat – met codering of niet – dan kun je op de website van het BKR je gegevens opvragen. Een eenmalig inzage kost €4,95 en je dossier wordt dan thuisgestuurd.

© Dealerleasing.nl - Genoemde prijzen zijn exclusief BTW, op basis van 48 mnd / 10.000 km, basisuitvoeringen en brandstof benzine.       Disclaimer - Cookie en Privacy Policy