Nederlands grootste shortlease specialist
Altijd all-inclusive, alleen zelf tanken!
Bedrijfswagen lease


Automaat leasen - Alle voordelen

Een automaat rijden, werd enige tijd geleden nog gezien als oubollig. Maar dat beeld is inmiddels veranderd. Het rijden in een auto met een automatische transmissie brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van een schakelbak: zo rij je veiliger én meer ontspannen. Bij Dealerleasing is een automaat leasen ook mogelijk. U hoeft niet te investeren in een auto en weet precies wat u per maand kwijt bent.

Amerika

In Nederland is de automaat in opkomst, maar in Amerika is het rijden in een automaat de standaard. Zo’n 90% van de Amerikanen rijden een auto met automatische transmissie. Autofabrikanten zien de toenemende vraag naar dit type auto’s en daarom komen we steeds vaker automerken types uitbrengen met standaard een automaat.

Voordelen

Als mensen eenmaal een automaat hebben gereden, zullen ze er niet snel meer vanaf stappen. Steeds meer jonge mensen hebben ook al ervaren hoe prettig het rijdt en daarom verbinden we de automaat al lang niet meer aan oude mensen. Als je besluit een automaat te leasen, rij je over het algemeen veiliger. Je kan je volledig concentreren op de weg en dat merk je. Je zit veel meer ontspannen achter het stuur, zonder geschok tijdens het schakelen. De auto doet dit automatisch en heel geleidelijk aan. Verder hoeft u ook niet bang te zijn dat de auto afslaat bij een stoplicht of op een helling. Ook filerijden gaat veel prettiger dan met een schakelauto. Je kan je linkerbeen tijdens het rijden altijd buiten beschouwing laten, omdat de enige uit te voeren handelingen remmen en gas geven zijn. En dat gaat niet tegelijkertijd. Tenslotte rijdt u met een automaat zuinig. Natuurlijk hangt dat wel van uw rijstijl af. Trap het gaspedaal niet helemaal in als u weg wilt rijden.

Zo werkt een automaat

Besluit u voor de voordelen van het leasen van een automaat te gaan, dan is handmatig schakelen tussen de versnellingen verleden tijd. Er is geen koppelingspedaal aanwezig, dus alles wat u hoeft te doen is remmen en gasgeven met uw rechtervoet. Hoewel er niet handmatig geschakeld kan worden, wordt dit wel gedaan door de auto zelf. Ook een automaat heeft dus een bepaald aantal versnellingen waartussen wordt geschakeld aan de hand van een sensor. De sensor zendt een signaal uit bij een bepaald toerental, zodat er vloeiend naar de volgende versnelling over wordt geschakeld.

Bedieningshendel

De bedieningshendel werkt heel eenvoudig. Er zijn vier standen: de parkeerstand (P), achteruit (R), vrijstand (N) en de rijstand (D). Zorg dat de hendel in de parkeerstand of de vrijstand om de auto te starten. Verplaatst hem vervolgens naar de rijstand om te kunnen rijden. Wilt u stoppen, trap dan de rem in en zet de hendel in de vrijstand. Wilt u enkel kort stoppen, dan is het niet nodig om de hendel te verzetten. Wilt u met uw leaseauto op vakantie, dan zit er tegenwoordig vaak ook een optie in dat het rijden in de bergen makkelijker maakt.

© Dealerleasing.nl - Genoemde prijzen zijn exclusief BTW, op basis van 48 mnd / 10.000 km, basisuitvoeringen en brandstof benzine.       Disclaimer - Cookie en Privacy Policy