Auto's direct leverbaar De laagste prijsgarantie Gratis vervangend vervoer Vragen? Bel ons: 088 - 700 1818
1 november 2019

Wat is leasen?

Een auto leasen zakelijk of privé is tegenwoordig zeer aantrekkelijk voor iedereen. Voor een vaste prijs per maand hoeft u zich geen zorgen te maken over reparatie en onderhoud, de verzekering en belasting zijn inbegrepen, en u hoeft niet gelijk al uw spaargeld te investeren.  Op deze manier kan iedereen voor een scherpe prijs per maand in een nieuwe auto rijden. Leasing is een van origine zakelijk product. Tegenwoordig is ook private lease steeds populairder. Dankzij deze forse groei van het aantal leaseauto’s zijn (short)leasemaatschappijen zoals wij in staat om groot in te kopen. Met dit voordeel kunnen we de consumenten voorzien van lage leaseprijzen. Leasing kent in hoofdlijnen 2 vormen, de financial lease en de operational lease. Shortlease is een subvorm operational lease, waarbij de regels hetzelfde zijn, maar de periode korter is. Bij Dealerleasing zijn we gespecialiseerd in de laatste vorm shortlease. 

Operational lease

Operational lease, of full operational lease zoals het ook wel genoemd wordt, is de meest gebruikte leasevorm op de markt. Dit heeft alles te maken met het all inclusive autolease concept. Dit houdt in dat in de leaseprijs alle bijkomende kosten van de auto zijn opgenomen, behalve de brandstof. U krijgt elke maand een factuur en deze kosten kunt u fiscaal aftrekken. 

Operational lease zien we vaak terug in de vorm van een private lease of zakelijke lease. Zowel als zakelijk leaseauto of als privé leaseauto maken consumenten gebruik van deze leasevorm. Met een langdurig contract van 36 maanden of meer zit u wel vast aan deze termijn. Tussentijds stoppen of opzeggen is zonder grote kosten niet mogelijk. Een dergelijk contract is niet flexibel. Belastingregels kunnen wijzigen en milieuzones kunnen veranderen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom uw goedkope leasecontract van nu na een tijdje ineens niet meer zo voordelig voor u kan uitpakken. Kies daarom altijd voor shortlease en kies daarmee voor flexibiliteit. Geen stilstand in het zakelijke wagenpark en altijd kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de autobranche, dat is het voordeel van leasen op korte termijn.

Shortlease

Of u nu geïnteresseerd bent in een financial lease, operational lease of shortlease, onze adviseurs kunnen u altijd voorzien van de beste informatie. Zo kunt u zelf besluiten wat voor u de slimste lease oplossing is. Onze shortlease biedt veel mogelijkheden. U wordt ontzorgd en alles is bij 1 partij geregeld. En heeft u de auto na een tijdje niet meer nodig? Of wilt u een grotere auto? Ook dat is binnen shortlease simpel en snel geregeld. Langlopende leasecontracten zijn echt niet meer deze tijd zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de regels rondom bijtelling die weer zijn veranderd. We vertellen u graag meer over de WLTP en de nieuwe IFRS regels. Uw leasecontract veranderen of aanpassen kan alleen met shortlease. Na de eerste maand is dat al dagelijks mogelijk. U profiteert daarnaast van alle voordelen van full operational lease. Bij Dealerleasing bieden we full operational shortlease aan tegen scherpe tarieven. We hebben ruim 300 personenauto’s en bedrijfswagens in voorraad.

Financial lease

Wilt u niet een deel van uw kapitaal investeren in een auto, dan is financial lease de oplossing. Met een financial lease bent u direct eigenaar van de auto en u betaalt de aanschafwaarde van de auto in enkele termijnen af. De rente die u over deze lening betaalt, is geheel fiscaal aftrekbaar. Door een extra aanbetaling te doen of een slotsom in te bouwen kunt u de maandlasten van een financial lease heel laag houden. Als eigenaar van de auto moet u zaken als onderhoud en reparatie, de verzekering en wegenbelasting wel zelf regelen en betalen. Na het betalen van de laatste termijn van uw leasecontract wordt de auto uw eigendom en kunt u besluiten deze door te rijden, te verkopen of weer in te ruilen voor een nieuwe auto. U beslist.


Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
Open chat
1
Welkom bij Dealerleasing, uw zakelijke- & particuliere shortlease partner met de laagste prijsgarantie. Waarmee kunnen we u helpen?