Elektrisch leasen met 4% bijtelling 

4 % bijtelling tot 2024 ? Wij regelen het voor u !

Dealerleasing zorgt ervoor dat alle kortingen in het niet vallen, door verschillende elektrische auto’s (waaronder de Volkswagen E-Golf) in 2019 te registeren.
Dit geeft de berijder de kans de aankomende jaren te profiteren van een bijtelling van 4%.

 

Fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever bijtelling of autobelasting genoemd. Het wordt berekend op basis van een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Als leaserijder betaalt u bijtelling wanneer u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt.

De lage bijtelling voor privé gebruik van elektrische auto’s is in 2020 verhoogd van 4% naar 8%. Dit geldt voor alle elektrische auto’s die vanaf 2020 op kenteken zijn gezet.

Dealerleasing heeft een groot gedeelte van de elektrische auto’s in 2019 op kenteken gezet, dat betekend dat u nog voor 5 jaar een bijtelling van 4% heeft.

Vanaf 2020 zijn er nog maar 2 tarieven voor de bijtelling, deze is afhankelijk van de C02-uitstoot van de auto. Voor volledig elektrische auto’s geld een bijtelling van 8, voor alle andere auto’s geld een bijtelling van 22%.

Gezien de lage bijtelling voor de privé kilometers is het voor de ondernemers een goede mobiliteitsoplossing om een shortleasecontract af te sluiten. Zo zit u nooit vast aan een lang contract en geniet u deze volledige periode toch van een bijtelling van 4%.

Volkswagen e-Golf

De Volkswagen E-Golf is vrijwel direct leverbaar en standaard uitgerust met 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren, adaptive cruise control en nog veel meer.

Met een actieradius tot 230 kilometer is de e-Golf zowel voor in de stad als op de snelwegen.
Deze auto rijdt u namelijk al met een bijtelling vanaf €45-, .

Wanneer u de total cost of ownership vergelijkt met die van de benzine variant, komt u er al snel achter dat het meestal voordeliger is om volledig elektrisch te rijden.

De voordelen van full operational lease voor elektrische auto’s:

  • U profiteert van een zeer gunstige bijstellingsregeling.
  • Rijden op elektriciteit is financieel aantrekkelijker dan rijden op een benzine-/dieselmotor.
  • U kunt elektrisch rijden al vanaf 1 maand proberen en zit dus nooit vast aan een lang contract.
  • Alle kosten zijn inbegrepen in het maandtarief (verzekeringen, onderhoudskosten etc.)

Verschil in bijtelling

Vanaf 2020 zijn er nog maar 2 tarieven voor de bijtelling, deze is afhankelijk van de C02-uitstoot van de auto.
Voor volledig elektrische auto’s geld een bijtelling van 8, voor alle andere auto’s geld een bijtelling van 22%.
Gezien de lage bijtelling voor de privé kilometers is het voor de ondernemers een goede mobiliteitsoplossing om een shortleasecontract af te sluiten.
Zo zit u nooit vast aan een lang contract en geniet u deze volledige periode toch van een bijtelling van 4%.
In 2019 kostte een elektrische auto van € 55.000,- maandelijks € 98,- aan netto bijtelling bij een inkomensschaal van 37,35%.
In 2020 kost bij de meeste leasemaatschappijen diezelfde elektrische auto € 184,-.