Veelgestelde vragen

Algemeen

Bij Shortlease sluit je een contract af voor een auto. Dit kan vanaf 30 dagen. Je betaalt bij Shortlease een vast tarief, net als bij leasen. Hierin zitten de kosten voor afschrijvingen, een WA Casco autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden inbegrepen. Brandstofkosten betaal je zelf.

Bij lease zit je vast aan langdurige contracten en heb je meer risico dan bij shortlease. Je overeenkomst is na de contractperiode per maand opzegbaar bij shortlease. Daarnaast zijn de auto’s direct leverbaar bij ons, je kunt al binnen 24 uur rijden. Shortlease is een stuk flexibeler dan lease. Het brengt weinig tot geen risico met zich mee.

Bij huur sluit je voor gedurende een langere periode een huurovereenkomst af. Vaak rijd je met reclame van het verhuurbedrijf zelf. Dit is bij het shortleasen van Dealerleasing.nl niet. Bij shortlease sluit je voor een kortere periode een contract af. Het is maandelijks opzegbaar en de auto’s zijn direct inzetbaar. Je krijgt de auto die je daadwerkelijk hebt gekozen. Daarnaast loop je weinig risico en is shortleasen goedkoper dan huur.

Shortleasen houdt in vanaf 1 maand all-inclusive leasen en per maand opzegbaar. Shortlease is inclusief verzekering, onderhoud, reparaties, wegenbelasting, vervangend vervoer en 24/7 pechhulp in binnen- en buitenland, weinig risico dus! Shorleasen voorkomt dure investeringen. Daarnaast rijd je altijd in een jonge, luxe uitgevoerde auto.

Alle Shortlease overeenkomsten van Dealerleasing.nl vallen onder de noemer: Operational Lease. Bij Operational Lease blijft de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch eigenaar van de auto. Alle kosten voor onderhoud, verzekering en bijvoorbeeld afschrijving zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

Bij Financial Lease ben je gedurende de leaseperiode economisch eigenaar, de leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar. Wanneer alle betalingstermijnen voldaan zijn, ben je eigenaar van de leaseauto. Alle kosten zoals onderhoud, verzekering en afschrijving zijn voor jouw eigen rekening.

Dealerleasing.nl beschikt over de laagste bijtelling bij haar elektrische auto’s. Wij hebben namelijk elektrische auto’s uit 2019 tot onze beschikking met slechts 4% bijtelling. Elektrische auto’s uit 2020 met 8% bijtelling. Je betaalt dit verlaagde percentage tot een waarde van €40.000. Over de waarde boven dit bedrag betaal je 22% bijtelling.

Per 2021 zijn er 2 verschillende soorten bijtelling:

 • 22% voor brandstof auto’s
 • 12% voor elektrische auto’s

De bijtelling is voor jouw eigen rekening. Je betaalt dit bedrag indien er voor meer dan 500km per jaar privé wordt gereden met een auto die zakelijk geleased wordt. Om dit inzichtelijk te maken is het handig dat je een rittenadministratie bijhoudt. De bijtelling wordt berekend over de cataloguswaarde van de auto. Niet over de dagwaarde.

Omdat wij de laagste prijs garanderen controleren wij iedere week de prijzen. Op de website zie je altijd de actuele vanaf prijzen, omdat de prijs afhankelijk is van de opties en technische specificaties van de auto. Zo is een voertuig met bijv. Apple CarPlay duurder dan een voertuig zonder. Als je bij ons een offerte aanvraagt, zullen wij je de exacte prijs geven van de shortlease auto die bij jouw wensen past!

Na een akkoord op de offerte dienen wij een aantal gegevens van je te ontvangen zoals een kopie rijbewijs van de tekenbevoegde en/of bestuurder(s) en een kopie van je bankpas. Hierna zullen wij de factuur van de borg en de 1ste maandtermijn voor je opmaken. Je dient deze factuur voor de gestelde datum te betalen. Zodra de betaling zichtbaar is op onze rekening, zetten we de aanvraag door naar de planning. Wij nemen telefonisch contact met je op zodra we een definitieve leverdatum hebben gekregen. We streven ernaar om je auto binnen 48 uur te leveren.

Nee, helaas is het bij ons niet mogelijk om als buitenlands bedrijf of particulier woonachtig buiten Nederland een auto te shortleasen.

Ja! Wij kijken naar de persoon achter de ondernemer. Wij voeren géén BKR check uit en beoordelen zelf jouw situatie. Bijna elke ondernemer is welkom vanwege ons soepele acceptatiebeleid. Wij denken en zoeken altijd met je mee naar een passende mobiliteitsoplossing. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan om je te laten adviseren over de mogelijke opties, aansluitend bij jouw mobiliteitsbudget.

Voor particulier shortleasen geldt een minimumleeftijd van 25 jaar. Zakelijk geldt er een minimale leeftijd van 23 jaar. Een geldig KvK nummer, rijbewijs en ID zijn dan ook benodigd.

Na de vooraf vastgestelde vaste periode zijn alle shortlease contracten per maand opzegbaar, waarbij je wel rekening moet houden met een kalendermaand opzegtermijn. Je kunt bij ons al een auto leasen vanaf 1 maand. Bij alle contracten geldt dat, hoe langer u leaset, hoe lager het maandbedrag is.

Informatie leaserijders

Ja, dit is mogelijk bij Dealerleasing. Particulier leasen kan bij ons met een looptijd van 3 tot 18 maanden. Echter geldt er wel een wettelijke leeftijdsgrens van 25 jaar of ouder om hier gebruik van te kunnen maken. Doordat je maar voor korte termijn leaset zal je ook niet BKR geregistreerd worden.

Dit mag. Echter betaal je vanaf 500km per jaar bijtelling over de cataloguswaarde van de auto. Deze bijtelling is afhankelijk van de brandstof waarop de auto rijdt en het bouwjaar.

Als koeriersdienst kun je bij ons een bedrijfswagen leasen. Hier zitten echter wel voorwaarden aan verbonden. Lees hier meer. Het is bij Dealerleasing helaas niet mogelijk om als taxi een auto of bus te shortleasen. Mogelijk kunnen wij je wel verder helpen met financial lease. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Ja, het is toegestaan om door het grootste deel van Europa te rijden met je leaseauto. Hiervoor heb je een groene kaart nodig die je aan kunt vragen via info@dealerleasing.nl. Er zijn enkele landen in Europa uitgesloten, waaronder Turkije. Neem contact met ons op om hier meer informatie over te verkrijgen.

Wil je een leaseauto die uitgerust is met opties en accessoires? Bij DealerLeasing.nl kun je eenvoudig jouw leasecontract uitbreiden! Wij bieden je uitbreidingsmogelijkheden aan zoals een brandstofpas, kilometerregistratie, winterbanden, een navigatiesysteem en/of een trekhaak. Informeer bij een van onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Een brandstofpas behoort zeker tot de mogelijkheden. Neem contact op met een van onze adviseurs en wij helpen je op weg!

Ja! Als je jouw bedrijfslogo op je leaseauto wil, regelen wij ook dit voor je.

Dit kan zeker! Indien je meer auto’s wil inzetten, kun je altijd contact opnemen met onze adviseurs. Zij zullen je hierbij helpen.

Tussentijds upgraden behoort zeker tot de mogelijkheden. Omdat je niet vast zit aan langdurige contracten is dit snel geregeld door het inruilen van de leaseauto voor een auto uit een bijvoorbeeld hoger segment. Neem contact op met je adviseur via 088 700 1818 voor de mogelijkheden.

Ja, zeker! We spreken bij Dealerleasing.nl altijd van een minimale looptijd. Je mag jouw auto door blijven rijden zolang je zelf wenst.

Wij hanteren een opzegtermijn van één kalendermaand. Dit dien je vóór het einde van de looptijd van het contract te communiceren.

Je kan jouw contract eenvoudig opzeggen door het formulier in te vullen. Onze collega’s zullen contact met je opnemen om de inname af te stemmen en de opzegging te bevestigen.

Je kunt jouw contract helaas niet eerder opzeggen dan de afgesproken termijn. Je kunt wél bij ons een verzoek indienen voor vroegtijdige beëindiging. Je zal dan rekening moeten houden met een opzegvergoeding.

Inleverprocedure:

 1. Je geeft schriftelijk aan wanneer je de auto wenst in te leveren.
 2. Je ontvangt van ons een bevestiging met daarin de inleverdatum- en locatie.

Geen mogelijkheid tot het zelf inleveren van jouw leaseauto? Géén probleem! Tegen een kleine meerprijs zullen wij jouw leaseauto op de door jou gewenste locatie in Nederland laten ophalen.

Ja! Graag ontvangen wij de nieuwe KVK gegevens en bankgegevens per mail: contractbeheer@dealerleasing.nl

Indien het KVK nummer hetzelfde is gebleven ontvangen wij graag de nieuwe NAW-gegevens, wij zullen dit aanpassen in ons systeem.

Ja, doorgaans werken wij met een borgstelling. Deze kan per categorie verschillen. Vraag jouw leaseadviseur naar de hoogte van de borg.

Shortlease aanbod

Bij Dealerleasing leveren we zowel nieuwe auto’s als occasions direct uit voorraad. We hebben altijd een wagenpark beschikbaar van ruim 300 personenauto’s en bedrijfswagens. Onze occasions zijn altijd nog maar kort gebruikt, waardoor ze eigenlijk zo goed als nieuw zijn. Het grote voordeel van het leveren vanuit een voorraad is dat de besteltijd vele malen korter is.

Zakelijk

Zakelijk leasen kent een aantal voordelen. Ten eerste heb je als ondernemer een vaste maandelijkse kostenpost in plaats van een variabele. Daarnaast wordt het onderhoud compleet verzorgd en is er altijd garantie.

Ja! Shortleasen voor ZZP’ers is juist zeer aantrekkelijk. Door de flexibiliteit van het maandelijks opzeggen loop je mede weinig risico. Je kunt al binnen 24 uur rijden. We hebben een snelle acceptatie én je hoeft jouw jaarcijfers niet te delen. Het is tevens ook mogelijk om je bedrijfsauto te bestickeren met je bedrijfslogo, ook dit regelen we voor je. Wij kijken naar de persoon achter de ondernemer!

Als startende ondernemer hoef je géén jaarcijfers met ons te delen. Wij voeren géén BKR check uit en beoordelen zelf jouw situatie. Je shortleaset bij ons al vanaf 1 maand en het is maandelijks opzegbaar. We hanteren een soepel acceptatiebeleid.

Levering

Wij streven ernaar om een leaseauto binnen 1 tot 3 werkdagen te leveren. Mocht de gewenste leaseauto niet per direct leverbaar zijn, dan voorzien wij jou tussentijds van een ‘voorloopauto’.

Ja, zeker! Tegen een kleine meerprijs van € 100,- kan jouw leaseauto tijdens kantooruren op de door jou gewenste locatie in Nederland worden afgeleverd. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud/schade

Het is erg vervelend wanneer je schade hebt aan jouw auto. Houd in het geval van schade aan jouw auto rekening met onderstaande zaken:

 1. Schakel politie in bij letselschade, grotere schade of schade waarvan tegenpartij onbekend is.
 2. Noteer namen, adressen en telefoonnummers van getuigen.
 3. Heb je direct hulp nodig of kun je door de schade niet verder rijden?  Neem direct contact met ons op via 088 700 1818.
 4. Stuur binnen 24 uur een aan beide zijden volledig ingevuld en ondertekend Europees schadeformulier eventueel aangevuld met relevante zaken zoals foto’s naar Dealerleasing. Dit kan via schade@dealerleasing.nl of via het formulier.
 5. Neem zo spoedig mogelijk contact op met Dealerleasing om reparatie en eventueel vervangend vervoer te regelen.

Als jouw leaseauto toe is aan onderhoud of reparatie kun je gemakkelijk een onderhoudsaanvraag inplannen via het formulier op de website. Het onderhoud dient te worden uitgevoerd conform interval opgave van de fabrikant. Raadpleeg hiervoor het onderhoudskaartje of onze onderhoudsafdeling: werkplaats@dealerleasing.nl.

Indien jouw voertuig een onderhoudsbeurt of reparatie in één van onze eigen werkplaatsen krijgt, zorgen wij ondertussen voor vervangend vervoer. Als jouw voertuig een onderhoudsbeurt of reparatie krijgt bij één van onze aangesloten servicecentra zoals o.a Bosch Car service, bieden wij een gratis haal en brengservice aan. Dit enkel indien de reparatie langer duurt dan 1 uur.

Bij het aanvullen van vloeistoffen, vervangen van een lampje, versleten ruitwissers of b.v. een bandreparatie kan je zonder afspraak een bezoek brengen aan een Bosch Car service of Vakgarage.

Je dient contact op te nemen met ons calamiteitennummer; 088 700 1818.

Je geeft het volgende door:

 • Kenteken
 • Probleem
 • Pechlocatie

De pech-hulpdienst komt je op locatie verder helpen.

Het is erg vervelend wanneer jouw auto gestolen wordt. Houd in het geval van diefstal van jouw auto rekening met onderstaande zaken:

 1. Je dient bij diefstal/verduistering van de leaseauto zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de politie.
 2. Je stelt ons zo spoedig mogelijk op de hoogte van het voorval. Bel ons: 088-700 1818.
 3. Maak een (foto)kopie van de aangifte; aan beide zijden volledig ingevuld én ondertekend. Stuur dit samen met het Europees schadeformulier en de autosleutel zo spoedig mogelijk naar ons.
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?