Verzekering

Bij het afsluiten van een auto leasecontract bieden wij een totaalpakket aan met de bijbehorende service waaronder: onderhoud, reparaties, motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Het enige wat je zelf dient te doen is het uitkiezen van een auto waar je in wilt rijden.

 

Welke verzekeringen zijn inbegrepen bij mijn leasecontract?

Wij als leasemaatschappij zorgen dat de leaseauto is verzekerd voor je ermee de weg opgaat. 

Hier hoef je zelf niets voor te doen. Naast de autoverzekering is er ook altijd een inzittendenverzekering afgesloten. Met de inzittendenverzekering is niet alleen je auto verzekerd maar ook jij zelf, je eventuele passagiers en bezittingen. 

 

Inhoud verzekering

De auto is bij ons verzekerd op basis van een WA plus verzekering. Hier ben je verzekerd voor de meest voorkomende schade. 

Wel en niet verzekerd met de WA plus verzekering

Wel verzekerd bij schade: 

  • Aan andere auto’s en/of spullen
  • Door diefstal, inbraak en vermissing
  • Door storm, hagel, brand en overstroming
  • Door wilde dieren 

Niet verzekerd bij schade:

  • Bestuurder heeft geen (geldig) rijbewijs
  • Oneigenlijk gebruik
  • Als je auto niet op slot zat of je sleutels nog in de auto lagen

Inzittendenverzekering bij Dealerleasing

Met een gewone autoverzekering ben je niet voor alles gedekt daarom zit er ook een inzittendenverzekering in het auto leasecontract dat je bij ons afsluit. Een inzittende verzekering vergoedt schade aan personen en spullen in je auto bij een verkeersongeval. De inzittende verzekering is een aanvullende verzekering die normaliter niet standaard bij je autoverzekering is afgesloten. Het is dus een aanvulling op de basisdekking. 


Een inzittendenverzekering kan worden onderscheiden in twee vormen: de SVI-verzekering en de OIV-verzekering. Bij Dealerleasing ben je verzekerd met een SVI-verzekering. Met een SVI- verzekering wordt elke daadwerkelijke schade die is gemaakt vergoedt. Zowel lichamelijke schade als materiële schade is hierbij inbegrepen. Met deze aanvullende dekking hoef je je geen zorgen te maken om je medepassagiers. 


SVI tegenover OIV

Het belangrijkste verschil tussen een ongevallen-inzittendenverzekering en schadeverzekering inzittenden zit hem in het uitkeren van de schade. De OIV keert namelijk slechts eenmalig een vast schadebedrag uit. Dit wordt uitsluitend uitgekeerd bij (blijvende) invidaliteit of overlijden. De SVI-verzekering vergoedt daarentegen elke daadwerkelijk geleden schade. Zowel letselschades als materiële schades worden erdoor gedekt. Daarnaast wordt er bij een SVI-verzekering gekeken naar effectief geleden schadebedragen. Niet eenmalig zoals bij een OIV-verzekering maar per afzonderlijke schadegebeurtenis. De maximumvergoeding die wordt uitgekeerd door een SVI is daardoor vele malen hoger dan bij een OIV-verzekering. 

Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?