Wat is leasen?
Wat is leasen?

Wat is leasen?

Een auto leasen zakelijk of privé is tegenwoordig zeer aantrekkelijk voor iedereen. Voor een vaste prijs per maand hoef je je geen zorgen te maken over reparatie en onderhoud, de verzekering en belasting zijn inbegrepen, en je hoeft niet gelijk al je spaargeld te investeren.  Op deze manier kan iedereen voor een scherpe prijs per maand in een nieuwe auto rijden. Leasing is een van origine zakelijk product. Tegenwoordig is ook private lease steeds populairder. Dankzij deze forse groei van het aantal leaseauto’s zijn (short)leasemaatschappijen zoals wij in staat om groot in te kopen. Met dit voordeel kunnen we de consumenten voorzien van lage leaseprijzen. Leasing kent in hoofdlijnen 2 vormen, de financial lease en de operational lease. Shortlease is een subvorm operational lease, waarbij de regels hetzelfde zijn, maar de periode korter is. Bij Dealerleasing zijn we gespecialiseerd in de laatste vorm shortlease. 

Operational lease

Operational lease, of full operational lease zoals het ook wel genoemd wordt, is de meest gebruikte leasevorm op de markt. Dit heeft alles te maken met het all inclusive autolease concept. Dit houdt in dat in de leaseprijs alle bijkomende kosten van de auto zijn opgenomen, behalve de brandstof. Je krijgt elke maand een factuur en deze kosten kun je fiscaal aftrekken. 

Operational lease zien we vaak terug in de vorm van een private lease of zakelijke lease. Zowel als zakelijk leaseauto of als privé leaseauto maken consumenten gebruik van deze leasevorm. Met een langdurig contract van 36 maanden of meer zit je wel vast aan deze termijn. Tussentijds stoppen of opzeggen is zonder grote kosten niet mogelijk. Een dergelijk contract is niet flexibel. Belastingregels kunnen wijzigen en milieuzones kunnen veranderen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom jouw goedkope leasecontract van nu na een tijdje ineens niet meer zo voordelig voor je kan uitpakken. Kies daarom altijd voor shortlease en kies daarmee voor flexibiliteit. Geen stilstand in het zakelijke wagenpark en altijd kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de autobranche, dat is het voordeel van leasen op korte termijn.

Shortlease

Of je nu geïnteresseerd bent in een financial lease, operational lease of shortlease, onze adviseurs kunnen je altijd voorzien van de beste informatie. Zo kun je zelf besluiten wat voor jou de slimste lease oplossing is. Onze shortlease biedt veel mogelijkheden. Je wordt ontzorgd en alles is bij 1 partij geregeld. En heb je de auto na een tijdje niet meer nodig? Of wil je een grotere auto? Ook dat is binnen shortlease simpel en snel geregeld. Langlopende leasecontracten zijn echt niet meer deze tijd zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de regels rondom bijtelling die weer zijn veranderd. We vertellen je graag meer over de WLTP en de nieuwe IFRS regels. Jouw leasecontract veranderen of aanpassen kan alleen met shortlease. Na de eerste maand is dat al dagelijks mogelijk. Je profiteert daarnaast van alle voordelen van full operational lease. Bij Dealerleasing bieden we full operational shortlease aan tegen scherpe tarieven. We hebben ruim 300 personenauto’s en bedrijfswagens in voorraad.

Financial lease

Wil je niet een deel van jouw kapitaal investeren in een auto, dan is financial lease de oplossing. Met een financial lease ben je direct eigenaar van de auto en je betaalt de aanschafwaarde van de auto in enkele termijnen af. De rente die je over deze lening betaalt, is geheel fiscaal aftrekbaar. Door een extra aanbetaling te doen of een slotsom in te bouwen kun je de maandlasten van een financial lease heel laag houden. Als eigenaar van de auto moet je zaken als onderhoud en reparatie, de verzekering en wegenbelasting wel zelf regelen en betalen. Na het betalen van de laatste termijn van jouw leasecontract wordt de auto jouw eigendom en kun je besluiten om deze door te rijden, te verkopen of weer in te ruilen voor een nieuwe auto. Jij beslist.

Categories
Shortlease Renault Clio
Shortlease Renault Clio
Vanaf 559,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
22%
Shortlease Land Rover Velar
Shortlease Land Rover Velar
Vanaf 2.019,- p/mnd
SUV
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?