Shortlease privé

Shortlease privé is, zoals het woord al zegt, kort private leasen. De leasevorm private shortlease houdt in dat een auto geleaset kan worden vanaf een periode van 1 maand, tot 18 maanden. Het is een vorm van operational lease, wat betekent dat een shortleasecontract all-in is (denk hierbij aan belasting, verzekering en onderhoudskosten). 

 

Wat zijn de verschillen met private lease?

Shortlease voor particulieren werkt volgens hetzelfde principe als private lease. Je betaalt een vast tarief en alleen de brandstofkosten. Het grote verschil is tussen shortlease en private lease zit hem eigenlijk al in de term shortlease – de leasetermijn. 

 

Bij private leasecontracten zijn de looptijden doorgaans langer. De meeste aanbieders van private lease bieden leasecontracten aan vanaf 24 maanden. Shortlease contracten beginnen daarentegen vanaf 1 maand tot maximaal 18 maanden. 

 

Een shortleaseovereenkomst kun je na een maand dagelijks opzeggen. Bij een private leasecontract kun je niet zomaar op elk gewenst moment opzeggen. Kies je hierbij voor een contractduur van bijvoorbeeld drie jaar dan zit je hier aan vast. Wil je het contract toch eerder opzeggen dan zit er doorgaans een hoge boete aan vast.

Verschillen tussen shortlease en private lease op een rijtje

verschillen tabel
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?