5 punten om op te letten bij Private Lease
5 punten om op te letten bij Private Lease

5 punten om op te letten bij Private Lease

Private Lease wordt steeds populairder. En logisch want een vast maandbedrag betalen om in een auto te rijden biedt veel voordelen. Maar wat zijn nu belangrijke punten om voor jezelf na te gaan voor je een auto gaat leasen. Hieronder zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

 

1. Wat is jouw budget? 

 

Het is natuurlijk belangrijk om eerst te bepalen wat het budget is dat je wilt uitgeven per maand aan het leasecontract. Het is slim om daarom eerst bewust te worden van je eigen kosten die je normaliter hebt van een auto. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je eigen auto of die van je partner. Ook kennissen en vrienden vragen naar hun uitgaves met betrekking tot hun voertuig is een goed idee. Hiermee krijg je een breder beeld van alle uitgaves die komen kijken bij het rijden van een auto.

Om de uitgaves van je auto te vergelijken met een leasecontract en wat de voordelen zijn van Private Lease is hieronder een korte opsomming weergegeven van alle onderdelen die bij een private lease contract zijn inbegrepen:

– Onderhoud

– Reparaties

– Vervangend vervoer

– Verzekering

– Motorrijtuigenbelasting

 

2. Welke auto heb ik nodig?

 

Bij het bepalen van de soort auto die je wilt gaan leasen is een van de belangrijkste punten natuurlijk kijken naar je budget. Om vervolgens te bepalen welke auto je nodig hebt is het handig om een lijstje te maken met je eigen wensen en voorkeuren met betrekking tot de auto. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

– Wil je een nieuwe auto of een tweedehands auto leasen?

– Rijd je regelmatig lange afstanden of niet?

– Rijd je veel in de stad of zit je juist veel op de snelweg?

– Is het belangrijk dat je auto representatief is?

– Ga je voor benzine/diesel, hybride of elektrisch?

 

3. Hoeveel kilometer maak ik per jaar?

 

Voor je bepaald wat voor je Private lease contract je wilt aangaan is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel kilometers je normaliter maakt per jaar. Ga je bijvoorbeeld dagelijks met de auto naar werk? Breng je je kinderen naar school? Welke andere activiteiten doe je regelmatig waarbij je gebruik maakt van de auto? Op basis van je reisgedrag kun je op die manier berekenen wat het totaal aantal kilometers is dat je gemiddeld rijdt per jaar.

 

4. Hoe lang wil ik leasen?

Nagaan hoelang je een leaseauto nodig hebt is ook een belangrijk punt bij het kiezen van je leasecontract. Dit is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wees je dan ook bewust van de lengte van de looptijd. Wil je de auto voor een langere termijn leasen of heb je alleen voor een korte termijn een auto nodig om een bepaalde periode te overbruggen? Goed om te weten daarbij is dat het vaak voordeliger wordt als je een Private leasecontract afsluit voor een langere termijn. 

 

5. Ga ik binnenkort een hypotheek afsluiten?


Wil je binnenkort een hypotheek afsluiten? Dan moet je daar vaak al rekening mee houden bij het aangaan van een leasecontract. In de meeste gevallen beïnvloed je Private leasecontract namelijk het maximale aantal bedrag dat je kunt lenen. Kies je bij Dealerleasing voor Private lease dan is dit niet het geval.  Bij ons wordt er namelijk geen BKR registratie vastgelegd bij het afsluiten van een Leasecontract waardoor dit geen invloed heeft op je maximaal te lenen bedrag. 

Na het nagaan van bovenstaande punten is het enige van je nog te doen staat kijken naar het Private Lease aanbod en een leuke auto uitzoeken, simpel toch!  

Categories
Shortlease Audi A1
Shortlease Audi A1
Vanaf 659,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
22%
Shortlease Ford Focus
Shortlease Ford Focus
Vanaf 739,- p/mnd
Hatchback
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?