Maak je auto lenteklaar met deze tips!
Maak je auto lenteklaar met deze tips!

Maak je auto lenteklaar met deze tips!

De lente is de perfecte tijd om je auto een opfrisbeurt te geven. Na de koude, vieze wintermaanden kan je voertuig wel wat extra zorg en liefde gebruiken. In dit blog delen we enkele tips om je auto lenteklaar te maken. Zo rijd je veilig en met veel plezier de zonnige weg op!

Een grondige schoonmaak

De winter kan behoorlijk wat eisen van je voertuig. Strooizout, modder en andere troep kunnen zich ophopen onder je auto. Als je dit te lang laat zitten kan deze troep zelfs schade aan je auto toebrengen. Om deze reden is het dan ook goed om de lente te beginnen met een grondige wasbeurt. Vergeet hierbij ook zeker niet de onderkant schoon te maken – dit is namelijk de plek waar de meeste troep zich ophoopt! Een schone auto is niet alleen prettiger om in te rijden, maar het helpt ook de levensduur van het voertuig te verlengen. 

Controleer de bandenspanning

De bandenspanning moet regelmatig gecontroleerd worden en de start van de lente is dan ook een mooi moment om dit weer eens te doen. De juiste bandenspanning zorgt voor betere rijeigenschappen en vermindert het brandstofverbruik. Daarnaast slijten je banden minder snel en heb je meer grip op het wegdek. Je kunt de bandenspanning op verschillende plekken controleren, maar meestal controleer je dit zelf bij een tankstation of wasstraat.  

Controleer de ruitenwissers

De ruitenwissers hebben het meestal zwaar te verduren tijdens de winter. Daarom is het belangrijk om deze bij aanvang van de lente goed te controleren. Met het wisselvallige weer in Nederland zijn goed werkende ruitenwissers namelijk ook in de lente erg belangrijk om goed zicht te behouden.

Controleer de verlichting

Ook al zul je jouw lampen over het algemeen minder nodig hebben in de lente, is het toch belangrijk om ervoor te zorgen dat alle lampen op je auto goed werken. Zo blijf je ‘s avonds en ‘s nachts duidelijk zichtbaar voor anderen. Controleer alle lampen, inclusief knipperlichten, remlichten, koplampen en achterlichten.

Check alle vloeistoffen

Je voertuig heeft verschillende vloeistoffen nodig om efficiënt en veilig te blijven werken. Bij het lenteklaar maken van je auto controleer je daarom ook alle vloeistoffen. Denk hierbij aan de koelvloeistof, motorolie en ruitenwisservloeistof.

Controleer of de airco werkt

Houd je hoofd koel met een goed werkende airco tijdens de warmere lentedagen. Om onverwachte problemen en onaangename temperaturen in de auto te voorkomen, is het dus belangrijk om je airco op tijd te controleren om er zeker van te zijn dat deze efficiënt werkt.

Is jouw auto toe aan onderhoud?

Is jouw auto toe aan onderhoud? Plan dan een onderhoudsafspraak in via deze pagina. Het onderhoud van al onze leaseauto’s wordt verzorgd door ons netwerk van garages. Je vindt altijd wel een garage bij jou in de buurt.

Volg deze tips en je auto is helemaal lenteklaar! Niet alleen maak je het rijden voor jezelf plezieriger en veiliger, ook helpt het om de levensduur van het voertuig te verlengen. Neem de tijd om je auto de aandacht te geven die het verdient en nodig heeft na de wintermaanden en geniet van een zorgeloze lente op de weg. Ben je van plan om in de lente of zomer op reis te gaan met je leaseauto? Lees dan ook ons blog over wat je moet weten voor een zorgeloze reis met je leaseauto

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod

Categories
Shortlease Seat Leon Station
Shortlease Seat Leon Station
Vanaf 629,- p/mnd
Station
excl. BTW
22%
Shortlease Volkswagen ID. Buzz
Shortlease Volkswagen ID. Buzz
Vanaf 989,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
excl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?