Wat je moet weten voor een zorgeloze reis met je leaseauto
Wat je moet weten voor een zorgeloze reis met je leaseauto

Wat je moet weten voor een zorgeloze reis met je leaseauto

De zomervakantie is weer begonnen en dit betekent waarschijnlijk ook dat veel mensen hun koffers al aan het inpakken zijn voor een welverdiende vakantie. Als je met de auto op vakantie wilt gaan en je bent in het bezit van een leaseauto, is de kans groot dat je deze ook wilt gebruiken om mee op reis te gaan. Dit kan natuurlijk een goede optie zijn, zeker wanneer je niet in het bezit bent van een eigen auto maar toch graag met de auto op vakantie wilt gaan. Wel zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden indien je ervoor kiest om met een leaseauto op vakantie te gaan. Om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, zullen we in deze blog enkele zaken delen waarop je moet letten als je gaat reizen met je leaseauto.

Controleer de toegestane landen

Het is bij Dealerleasing toegestaan om door het grootste gedeelte van Europa te rijden met je leaseauto. Hier heb je wel een groene kaart voor nodig die je kunt aanvragen via contractbeheer@dealerleasing.nl. Er zijn echter wel enkele landen in Europa uitgesloten, waaronder bijvoorbeeld Turkije. Om meer informatie te krijgen over toegestane en uitgesloten landen, kun je het beste contact opnemen met je leaseadviseur. 

Controleer het aantal afgesproken kilometers

Bij aanvang van het leasecontract is er een bepaalde jaarkilometrage afgesproken, ofwel hoeveel kilometer je mag rijden op jaarbasis. Dit wordt omgerekend naar een gemiddeld aantal kilometer dat je per maand mag rijden. Rij je in een maand meer kilometers dan het toegestane gemiddelde dat we hebben berekend op basis van de jaarkilometrage? Dan ontvang je van ons een factuur gebaseerd op de meerkilometerprijs en het aantal extra kilometers dat is gereden in die maand. Blijkt aan het einde van je leasecontract dat je minder kilometers hebt gereden dan het afgesproken aantal kilometers? Dan wordt dit uiteraard weer verrekend en krijg je het bedrag weer terug.

Milieustickers en milieuzones in het buitenland

Als je met de auto door Europa gaat reizen, is het belangrijk om rekening te houden met de regels omtrent milieustickers en milieuzones in het buitenland. Verschillende steden en landen hebben milieuzones ingesteld om de kwaliteit van de lucht te verbeteren en de uitstoot van voertuigen in die gebieden te verminderen. Hierdoor mag niet ieder voertuig zomaar rondrijden in een milieuzone. Vaak wordt door de emissieklasse van het voertuig bepaald of je een milieuzone mag betreden. In Europa zijn milieuzones onder andere te vinden in grote steden in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en België. Controleer voordat je op vakantie gaat of je door een milieuzone heen wilt rijden en wat je hiervoor nodig hebt of moet doen. 

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod

Categories
Shortlease Mini Countryman
Shortlease Mini Countryman
Vanaf 629,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
22%
Shortlease Renault Clio
Shortlease Renault Clio
Vanaf 679,- p/mnd
Hatchback
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?