De invloed van private lease bij het aanvragen van een hypotheek
De invloed van private lease bij het aanvragen van een hypotheek

De invloed van private lease bij het aanvragen van een hypotheek

Voor degene die in een private leaseauto rijdt kan vanaf volgend jaar de maximale hypotheek tot wel €140.000,- lager uitvallen. Daarvoor waarschuwen hypotheekadviseurs en Vereniging Eigen Huis (VEH). De oorzaak is dat een privateleasecontract wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Bij een shortleasecontract bij Dealerleasing is dit niet het geval. 

 

Op dit moment wordt in een BKR-registratie een private lease contract opgesplitst in twee delen.  Het eerste deel voor de financiering (65%) en het tweede deel dat wordt gezien als het servicedeel (35%) voor onder andere wegenbelasting, onderhoud en de autoverzekering. Alleen die 65% van het eerste deel verlaagt op dit moment het maximaal te krijgen hypotheekbedrag. De maximale maandlast wordt verlaagd met 2% van 65% van het totale private lease contract. Vanaf april 2022 zal vanwege een private lease contract de maximale hypotheek nog verder omlaag gaan omdat het BKR dan de volle 100% van de maandlasten van de leaseauto gaat rekenen. 

 

Shortlease tot 12 maanden wordt daarin niet meegeteld en is daarbij de oplossing. Bij Dealerleasing kun je een private shortlease contract aangaan van minimaal 1 maand tot 12 maanden zonder een BKR-registratie te krijgen. Een shortleasecontract heeft daardoor geen gevolgen voor uw maximale hypotheek. 

 

Daarnaast heeft private shortlease nog veel meer voordelen. 

  • Laagdrempellig acceptatiebeleid
  • Per maand opzegbaar
  • Lease vanaf 1 maand
  • Flexibel contract
  • Vast maandbedrag 

Shortlease is dus een aantrekkelijk alternatief voor private lease. Het shortlease contract dat je afsluit, dekt alle kosten. Denk hierbij aan onderhoud, reparaties (inclusief hulp bij pech onderweg), motorrijtuigenbelasting en vervangend vervoer. Alleen brandstof en eventuele boetes betaal je zelf. 

 

Heb je vragen over shortlease of wil je meer weten over een van onze auto’s? Neem dan contact met ons op. 

 

Categories
Shortlease Volvo XC60
Shortlease Volvo XC60
Vanaf 1.179,- p/mnd
SUV
excl. BTW
22%
Shortlease Mercedes Benz GLC
Shortlease Mercedes Benz GLC
Vanaf 1.369,- p/mnd
SUV
excl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?