De mooiste autoroutes in Nederland
De mooiste autoroutes in Nederland

De mooiste autoroutes in Nederland

De zomer is de ideale tijd om eropuit te trekken en de mooie landschappen en bezienswaardigheden van Nederland te ontdekken. Nederland biedt een breed scala aan prachtige autoroutes die je meenemen op een reis door de veelzijdige landschappen. Van pittoreske kustlijnen tot historische kastelen en schilderachtige tulpenvelden, deze zomerse autoroutes bieden voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs enkele van de mooiste zomerse autoroutes die je tijdens je vakantie kan rijden. 

1. Hunebed Highway

De Hunebed Highway in Drenthe is een populaire autoroute die je meeneemt langs verschillende hunebedden. De Hunebed Highway, ofwel de N34, is ongeveer 80 kilometer lang en neemt je mee op reis naar het verleden. Langs deze route vind je hunebedden die meer dan 5000 jaar geleden gebouwd zijn door prehistorische boeren. De Hunebed Highway biedt een combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Je rijdt door stille bossen en uitgerekte heidevelden, terwijl je geniet van de rust in het prachtige Drentse landschap. 

2. De Deltaroute

De Deltaroute is een prachtige autoroute die je meeneemt langs de indrukwekkende deltawerken, terwijl je kan genieten van de Zeeuwse eilanden en hun natuur. De route volgt de kustlijn van Zuidwest-Nederland, is ongeveer 380 kilometer lang en biedt een combinatie van natuur, techniek en cultuur. Geniet bijvoorbeeld van het prachtige uitzicht op de zee, dijken en polders, ontdek de pittoreske Zeeuwse dorpjes en leer meer over de strijd tegen het water die Nederland heeft gevormd. 

3. Roadtrip over de Veluwe

De Veluwe is een van de meest diverse en schilderachtige gebieden van Nederland. Tijdens een roadtrip over de Veluwe rijd je door uitgestrekte bossen, heidevelden en langs sfeervolle dorpjes. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om te stoppen bij wandel- en fietsroutes, uitkijkpunten en andere bezienswaardigheden om het gebied nog beter te leren kennen. Ontdek bijvoorbeeld het Nationaal Park De Hoge Veluwe en spot wilde dieren, zoals herten en wilde zwijnen, terwijl je geniet van de rust en de natuur. 

4. Heuvelrugroute

De Utrechtse Heuvelrugroute is een prachtige autoroute die je meeneemt langs de glooiende heuvels van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het omliggende gebied. Je kunt genieten van het afwisselende landschap, van de mooie bossen en uitgestrekte heidevelden tot diverse historische plekken en charmante dorpjes. Vergeet niet te stoppen bij een van de uitkijkpunten voor een prachtig panoramisch uitzicht over het landschap.

5. Kastelenroute Friesland

Voor de liefhebbers van geschiedenis en architectuur is de Kastelenroute in Friesland een must. Deze route leidt je langs imposante kastelen en historische landhuizen en landgoederen, waar je je kunt wanen in lang vervlogen tijden. De Kastelenroute biedt inzicht in de rijke geschiedenis van de regio. Verken de prachtige tuinen en bewonder de elegante architectuur van deze bijzondere plekken. Zorg er wel voor dat je eventuele openingstijden en reserveringsvereisten voor de kastelen controleert voordat je op pad gaat. 

6. Holland-Amerika route

De Holland-Amerika route is ongeveer 150 kilometer lang, start in America en loopt langs de Maas naar Gelderland. De route voert door Nationaal Park De Maasduinen, waar je kunt genieten van zandvlaktes die lijken op Amerikaanse woestijnen. De route eindigt uiteindelijk bij kasteel Hernen en kasteelruïne Batenburg in Gelderland. Er zijn daarnaast ook verschillende wandelroutes waardoor je het park nog beter kunt verkennen. 

7. Elfstedenroute

Iedereen in Nederland heeft wel eens ooit gehoord van de Elfstedentocht, ofwel “De Tocht der Tochten”. De Elfstedentocht is bijna 200 kilometer lang en is normaliter een schaatstocht over natuurijs. Je kunt deze “tocht” of “route” echter ook gewoon met de auto rijden! Als je hiervoor kiest kun je er het beste een aantal dagen voor uittrekken, zodat je elke stad ook daadwerkelijk een bezoek kunt brengen. Je brengt tijdens deze tocht een bezoek aan Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Geniet van de diverse knusse steden en van het waterrijke landschap. 

Of je nu houdt van geschiedenis, natuur, of gewoon lekker met de auto op pad wilt en wilt genieten van de prachtige uitzichten, deze zomerse autoroutes in Nederland bieden voor ieder wat wils. Stap in de auto, ontspan, zet je favoriete muziek aan en ga op avontuur. Ontdek de mooiste wegen en plaatsen van Nederland en maak herinneringen die je nooit meer zal vergeten!

 

Let op: Houd je aan de verkeersregels en houd rekening met de veiligheid van jezelf en anderen terwijl je aan het rijden bent.

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod

Categories
Shortlease Kia X-Ceed
Shortlease Kia X-Ceed
Vanaf 609,- p/mnd
SUV
excl. BTW
22%
Shortlease Kia Ceed
Shortlease Kia Ceed
Vanaf 569,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?