Elektrische Auto's: Een Groene, Warme Herfst
Elektrische Auto's: Een Groene, Warme Herfst

Elektrische Auto’s: Een Groene, Warme Herfst

Ben jij op zoek naar een leaseauto waarmee je een groene, warme herfstrit kunt maken? Kies dan voor een elektrische auto! Natuurlijk zijn elektrische auto’s de ideale keuze voor wie milieubewust en groen wilt rijden. Maar wist je dat elektrische auto’s ook bepaalde voordelen hebben ten opzichte van auto’s op fossiele brandstof, specifiek in de herfst? In dit artikel nemen we je mee door enkele redenen waarom je juist in de herfst zou moeten kiezen voor een elektrische auto. 

1. Warmtecomfort

Met de dalende temperaturen en frisse herfstwind, willen we er natuurlijk allemaal graag warm bij zitten, ook wanneer we onderweg zijn. En wat is er dan fijner dan een warme, knusse auto? Elektrische auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, wat ook betekent dat ze zijn uitgerust met geavanceerde verwarmingssystemen die de auto vaak efficiënt en snel kunnen verwarmen. Extra fijn: je kunt de verwarming vaak al op afstand inschakelen terwijl de auto nog aan de lader staat, zodat je nooit meer in een ijskoude auto hoeft te stappen en dus minder energie van de accu verbruikt. 

2. Grip en Stabiliteit

Vallende bladeren, regen: de herfst zorgt vaak voor natte en gladde wegen. Hierdoor is het in de herfst extra belangrijk om een auto te hebben met een goede wegligging, die veel grip en stabiliteit biedt op de glibberige wegen. Bij een elektrische auto wordt de batterij meestal in de bodem geplaatst, waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen en de auto een betere wegligging en wendbaarheid heeft. Daarnaast profiteer je ook hier weer van de nieuwste technologieën, waaronder een geavanceerd tractiecontrolesysteem zodat je optimaal grip behoudt op de natte herfstwegen.

3. Milieuvriendelijkheid

Met de komst van de herfst verandert de natuur in een prachtig kleurenpalet. Om deze schoonheid te kunnen behouden en deze verandering over tientallen jaren nog te kunnen aanschouwen, is het van belang dat we allemaal ons steentje bijdragen. Elektrische auto’s zijn de ideale keuze als je milieubewust wilt rijden. Elektrische auto’s stoten namelijk ruim 60% minder CO2 uit over de gehele levensduur dan auto’s die rijden op fossiele brandstof.

4. Ontspannen Rijervaring

Het vallen van de regen, het ritselen van de bladeren, het getjilp van de vogels; allemaal geluiden die kenmerkend zijn voor de herfst. Met een elektrische auto kun je hier optimaal van genieten. Een van de opvallendste kenmerken van elektrische auto’s is namelijk hun stille werking, waardoor je geruisloos over de weg rijdt. Dit zorgt voor een meer ontspannen rijervaring, waardoor je helemaal tot rust kunt komen terwijl je onderweg bent.

5. Minder Onderhoud

Door de wisselvallige weersomstandigheden die kenmerkend zijn voor de herfst, neemt de kans op slijtage toe. Hierdoor is het ook erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het goed onderhouden van je auto. Wil je jouw leaseauto het liefst zo min mogelijk kwijt zijn voor onderhoud? Dan is een elektrische auto zeker een goede keuze! Daarnaast is het onderhouden van een elektrische auto in de meeste gevallen goedkoper dan het onderhouden van traditionele voertuigen. Uit een onderzoek van BOVAG en RAI Vereniging kwam naar voren dat je in 2021 gemiddeld €529 per jaar kwijt was aan het onderhoud van een brandstofauto, tegenover gemiddeld €340 voor een elektrische auto. 

 

Hoe het kan dat een elektrische auto goedkoper is in onderhoud dan een traditioneel voertuig? Een elektrische auto is veel minder complex dan een auto op fossiele brandstof en heeft minder (bewegende) onderdelen die regelmatig gesmeerd of gekoeld moeten worden. Daarnaast maken elektrische auto’s ook gebruik van regeneratief remmen, waardoor de auto sterker vertraagt, je minder het rempedaal hoeft te gebruiken en de remblokken en -schijven dus minder snel slijten. Kortom: elektrische auto’s zijn eenvoudiger en goedkoper om te onderhouden dan traditionele voertuigen. Met een leaseauto bij Dealerleasing hoef je je echter sowieso geen zorgen te maken over de onderhoudskosten, deze zitten namelijk inbegrepen bij het maandelijkse bedrag.

Conclusie

De herfst is een mooi, kleurrijk seizoen dat ons de schoonheid van de natuur laat zien. Maar net zoals ieder seizoen, komt de herfst met zijn eigen karakteristieken en uitdagingen. Door te kiezen voor een elektrische auto pak je enkele van deze uitdagingen al direct aan. Van comfort, grip en stabiliteit, tot milieuvriendelijkheid, verminderd onderhoud en een ontspannen rijervaring; met een elektrische auto kom je comfortabel de herfst door. Als je op zoek bent naar een nieuwe leaseauto, overweeg dan zeker een elektrische auto en rijd warm en groen de herfst door. 

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod

Categories
Shortlease Renault Clio
Shortlease Renault Clio
Vanaf 559,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
22%
Shortlease Renault Captur
Shortlease Renault Captur
Vanaf 709,- p/mnd
SUV
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?