Gevolgen stilstaande auto
Gevolgen stilstaande auto

Gevolgen stilstaande auto

Als je een auto hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze regelmatig rijdt. Wanneer de auto toch voor langere tijd stil komt te staan, kunnen er verschillende problemen ontstaan, waaronder problemen met de accu, de remmen, de banden en de brandstof. In dit artikel leggen we je uit wat de gevolgen van (langdurige) stilstand kunnen zijn en wat je kunt doen om deze problemen te voorkomen.

Accuproblemen door stilstand

Een van de grootste problemen die ontstaat als je auto te lang stilstaat, is dat de accu leeg kan lopen of in het ergste geval zelfs kapot kan gaan. Een auto verbruikt namelijk niet alleen stroom als erin gereden wordt, maar ook als deze stilstaat. Om accuproblemen te voorkomen is het belangrijk dat je elke week een halfuurtje met de auto of bedrijfswagen rijdt.

Problemen met de remmen

Over het algemeen geldt dat hoe langer de auto stilstaat, hoe groter de kans is op vastzittende remmen. De remschoentjes waardoor de auto op de handrem kan blijven staan, kunnen zich gaan hechten aan het materiaal. Meestal laat de verkleving automatisch los op het moment dat je wegrijdt, maar in het ergste geval kun je de auto niet meer van zijn plek krijgen. Dit probleem is te voorkomen door de auto bij langdurige stilstand niet op de handrem te zetten, maar in zijn eerste versnelling te laten staan.

Vierkante banden

Als je auto te lang stilstaat, kan er ook schade aan de banden ontstaan. In de zomer loop je het risico dat de banden uitdrogen, waardoor deze scheurtjes kunnen gaan vertonen. Maar ook in de winter loop je het risico op schade aan de banden. Als de auto continu op dezelfde plek blijft staan en het gewicht van de auto steeds op de band en het wegdek drukt, kan het onderste deel van de band afvlakken waardoor je ook wel zogenoemde vierkante banden krijgt. Het probleem kan voorkomen worden door de bandendruk te verhogen met ongeveer 0,5 bar meer druk dan wordt voorgeschreven door de fabrikant.

Problemen met de brandstof

Een probleem met de brandstof doet zich pas voor na een paar maanden. Wanneer de auto voor een paar maanden stilstaat, kan het zijn dat de brandstof veroudert waardoor de motor moeilijker aanslaat. Dit probleem kan echter alleen voorkomen worden door regelmatig met de auto te rijden, waardoor de brandstof ook regelmatig vernieuwd moet worden.

Stilstand voorkomen met shortlease

Shortlease is de ideale oplossing om langdurige stilstand van een voertuig te voorkomen. Met een shortleasecontract zit je namelijk niet vast aan langdurige contracten en kun je vooraf zelf bepalen hoeveel maanden je de auto nodig denkt te hebben. Wanneer je de auto langer nodig blijkt te hebben dan de vooraf afgesproken looptijd, kun je gewoon in de auto blijven rijden en loopt het contract automatisch door. Zo kun je dus een leasecontract afsluiten voor een kortere periode en stilstand van het voertuig voorkomen.

Conclusie

Er zijn verschillende problemen die kunnen ontstaan wanneer de auto voor een lange periode stil komt te staan, waaronder problemen met de accu, de remmen, de banden en de brandstof. Om deze problemen te voorkomen is het dus belangrijk dat je regelmatig in de auto rijdt. Als je niet regelmatig een auto nodig hebt en deze bijvoorbeeld maar voor een bepaalde periode in het jaar nodig hebt, is een shortleaseauto de ideale oplossing. Hiermee zit je niet vast aan een langdurig contract en kun je dus een contract afsluiten voor zolang je de auto nodig denkt te hebben. Ben je geïnteresseerd in een shortlease? Bekijk dan ons aanbod aan shortleaseauto’s.

 

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland
Categories
Shortlease Volkswagen Golf Station
Shortlease Volkswagen Golf Station
Vanaf 769,- p/mnd
Station
incl. BTW
22%
Shortlease Seat Leon
Shortlease Seat Leon
Vanaf 629,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?