Informatie over laadpalen
Informatie over laadpalen

Informatie over laadpalen

Een elektrische auto is natuurlijk een uitstekende uitkomst voor het besparen van brandstofkosten of voor minder uitlaatgassen. Echter is het wel zaak om rekening te houden met het opladen van de auto. Het opladen van een accu gaat natuurlijk een stuk langzamer dan het vullen van een brandstoftank. Vaak wordt er daarom gekozen voor een laadpaal thuis of op het werk, om tijdens stilstand de auto weer op te laden. Dealerleasing informeert je graag over het plaatsen van een laadpaal, de kosten van een laadpaal en wat het opladen van een elektrische auto kost.

Laadpaal thuis

Een elektrische laadpaal thuis is voor elektrische rijders eigenlijk een must. Dit heeft te maken met het feit dat tanken onderweg niet zomaar gebeurd is en dat dit een stukje lastiger gaat. De wens is eigenlijk dat je altijd thuis kunt vertrekken met een volle accu. Uiteraard ben je geïnteresseerd in de kosten van een laadpaal en welke regels hierbij komen kijken. Bij Dealerleasing.nl zorgen we niet alleen voor jouw elektrische auto lease, maar geven we je ook graag meer informatie. Een laadpaal is gebruikelijk bij elektrische personenauto’s, zoals hybride of plug-in hybride auto’s. 

Er zijn verschillende laadpalen beschikbaar die geplaatst kunnen worden bij jou thuis of op het werk. Bedrijven kunnen dit vaak zakelijk regelen om hier ook fiscale voordelen uit te halen. Voor bedrijven zijn er fiscale voordelen als de investering minimaal €2500,- is. Ben je een ZZP’er? Dan moet je het natuurlijk helemaal zelf regelen. Laat je goed informeren over het plaatsen van de laadpaal bij de voordeur, hier komen vaak nog gemeentelijke beleidsregels bij kijken. Zo moet je zeker een vergunning of ontheffing aanvragen om de laadpaal te mogen plaatsen. Het is geheel veilig om een laadstation op het eigen terrein te plaatsen. Als je niet in het bezit bent van een oprit, dan moet de laadpaal op een openbare plek geplaatst worden. Dit is iets lastiger, maar vaak zijn gemeenten hier zeker toe bereid vanuit het groene oogmerk. Let er dan wel op dat de parkeerplaats niet persoonsgebonden wordt, maar dat de laadpaal voor iedereen beschikbaar is. Dankzij een laadpaal thuis zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van laadpalen langs de weg. Het scheelt een hoop tijd als je ‘s ochtends met een volle accu kunt vertrekken. 

Kosten laadpaal thuis

Voor zakelijke rijders is het van belang om rekening te houden met de laadkosten die eventueel verrekend kunnen worden met de werkgever. Niet alle laadstations kunnen deze kosten inzichtelijk maken en verrekenen. Er zijn laadstations met verschillende voordelen. Zo is de snelheid waarmee opgeladen worden natuurlijk een belangrijk punt. Vaak is de snelheid tot wel acht keer sneller dan een normaal stopcontact. De kosten van opladen is verschillend, maar meestal betaal je tussen de €0,22 en €0,35 per kWh. Hoeveel kWh je nodig hebt is weer afhankelijk van het type auto. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat de kosten van een volle tank vele malen lager zijn dan bij een benzine- of dieselmotor. De kosten van de laadpaal zelf zijn niet zo hoog, maar soms is er ook een abonnementsvorm mogelijk. Dan betaal je bovenop de aanschaf nog eens maandelijks een bedrag. Een laadpaal thuis of op het werk kan soms verschillende fiscale voordelen hebben zoals subsidies voor het rijden in elektrische auto’s als ondernemer. Onze adviseurs kunnen je hier meer over vertellen.

Categories
Shortlease Seat Arona
Shortlease Seat Arona
Vanaf 589,- p/mnd
SUV
excl. BTW
22%
Shortlease Renault Master L2H2
Shortlease Renault Master L2H2
Vanaf 699,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
excl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?