Schade aan mijn shortlease auto, wat nu?
Schade aan mijn shortlease auto, wat nu?

Schade aan mijn shortlease auto, wat nu?

Het is erg vervelend wanneer je schade hebt aan jouw auto. Houd in het geval van schade jouw auto rekening met onderstaande zaken:

 • Schakel politie in bij letselschade, grotere schade of schade waarvan tegenpartij onbekend is.
 • Noteer namen, adressen en telefoonnummers van getuigen.
 • Heb je direct hulp nodig of kun je door de schade niet verder rijden? Neem direct contact met ons op via +31 (0)88 700 1818.
 • Neem zo spoedig mogelijk contact op met de Dealerleasing om reparatie en eventueel vervangend vervoer te regelen
 • Stuur binnen 24 uur een aan beide zijden volledig ingevuld en ondertekend Europees schadeformulier eventueel aangevuld met relevante zaken zoals foto’s naar Dealerleasing. Dit kan via schade@dealerleasing.nl.

Directe hulpverlening

Heb je direct hulp nodig of kun je door de schade niet verder rijden? Neem direct contact met ons op via +31 (0)88 700 1818. Tijdens kantoortijden zijn de medewerkers van Dealerleasing je van dienst, buiten deze tijden wordt er hulp verleend door de Dealerleasing alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt de hulpdiensten in en zorgt eventueel voor vervangende mobiliteit. Dit geldt voor schadegevallen in binnen- en buitenland.

Schade met tegenpartij

Heb je schade aan de leaseauto en er is een tegenpartij bij betrokken? We verzoeken je dan de volgende stappen te nemen:

 1. Vul samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Dit kan via het traditionele Europees Schadeformulier, maar je kunt ook gebruik maken van de Schade App voor iOS of Android smartphones. Vergeet niet de achterzijde van het formulier in te vullen.
 2. Maak foto’s van de schade en de plaats van het ongeval.
 3. Noteer eventueel gegevens van getuigen.
 4. Meld de schade indien mogelijk direct telefonisch bij Dealerleasing (+31 (0)88 700 1818). Indien dit niet mogelijk is, verzoeken wij je de schade binnen 24 uur te melden. Tevens ontvangen wij graag een gescande versie van het schadeaangifteformulier en/of foto’s van de schade op het mailadres schade@dealerleasing.nl
 5. Na melding van de schade wordt indien nodig contact met je opgenomen om de schade te laten herstellen.

Schade zonder tegenpartij

Heb je schade aan de leaseauto zonder dat er een tegenpartij bij betrokken is? We verzoeken u dan de volgende stappen te nemen:

 1. Meld de schade binnen 24 uur na het ontstaan of ontdekken van de schade. Dit kan online door het formulier éénzijdige schade melden in te vullen. Stuur eventuele foto’s per mail o.v.v. het kenteken naar schade@dealerleasing.nl. Je kunt de schade ook telefonisch aan ons doorgeven, bel hiervoor tijdens kantoortijden +31 (0)88 700 1818.
 2. Na melding van de schade wordt indien nodig contact met je opgenomen om de schade te laten herstellen.

Categories
Shortlease Seat Ateca
Shortlease Seat Ateca
Vanaf 829,- p/mnd
SUV
incl. BTW
22%
Shortlease Volkswagen ID.3
Shortlease Volkswagen ID.3
Vanaf 829,- p/mnd
Hatchback
incl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?