Tips voor een koele auto in de zomer
Tips voor een koele auto in de zomer

Tips voor een koele auto in de zomer

De zomer is weer aangebroken! Dit betekent ook dat de temperaturen weer hoog op kunnen lopen, zowel buiten als binnen in jouw auto. We geven je in deze blog 8 tips om je auto zo koel mogelijk te houden zodat je aangenaam op pad kunt gaan. 

1. Gebruik een zonnescherm

Door een zonnescherm aan de buitenkant van de voorruit te plaatsen, zorg je dat er geen direct zonlicht op het dashboard komt. Een dashboard absorbeert warmte, waardoor ook de temperatuur in de auto snel kan oplopen. Indien je geen zonnescherm hebt kun je ook een ander voorwerp aan de buitenkant van je voorruit plaatsen, zoals een handdoek of deken. 

2. Tint de ramen

Professioneel aangebrachte raamtinten kunnen helpen om het zonlicht en UV-stralen te blokkeren, waardoor je auto koeler blijft.

3. Parkeer in de schaduw

Misschien een van de meest voor de hand liggende tips, maar probeer je auto altijd in de schaduw te parkeren wanneer de temperaturen hoog oplopen. Ga op zoek naar beschutte gebieden om je auto tegen direct zonlicht te beschermen. Houd er wel rekening mee dat de zon draait en hierdoor dus ook de schaduw van richting verandert.

4. Laat de lucht circuleren

Zet de ramen even open voordat je instapt, zodat de hete lucht uit je auto kan ontsnappen. Zet de airco aan op het moment dat je begint met rijden, en sluit de ramen pas nadat je even in de auto zit. Zo kun je namelijk de hete lucht die is opgeslagen in de airco naar buiten duwen. Daarnaast is het verstandig om de recirculatieknop in te drukken zodra de ramen gesloten zijn. De auto recirculeert dan de lucht in de auto, waardoor de warme lucht van buiten niet continu gekoeld hoeft te worden. Hierdoor daalt de temperatuur in de auto sneller. 

 

Heb je geen airco? Dan kun je het beste het raam aan de bestuurderszijde openen en het raam achterin aan de andere kant. Door deze twee ramen tegelijkertijd te openen, creëer je de beste luchtcirculatie in de auto. 

5. Plaats een luchtontvochtiger in je auto

Door een luchtontvochtiger in je auto te plaatsen, wordt vocht in je auto opgenomen. Hierdoor wordt het minder vochtig in je auto, en minder vocht resulteert in een koeler interieur. 

6. Zorg voor regelmatig onderhoud aan je auto

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto regelmatig onderhoud ontvangt, maar zeker in de zomer. Onderhoud je airco regelmatig en zorg dat het koelmiddel op peil is. Om je auto koel te houden is het essentieel om een goed werkende airconditioning te hebben. 

7. Zorg ervoor dat je auto schoon blijft

Uit verschillende testen is gebleken dat een auto die schoon is aan de buitenkant, minder warm wordt aan de binnenkant. De verklaring hiervoor is dat een schone auto meer zonlicht reflecteert en dus minder warmte absorbeert. Een auto waar een stoflaag op zit houdt meer warmte vast en hierdoor wordt het ook binnen in de auto warmer.

8. Neem voldoende koel water mee

En last but not least: neem voldoende water mee. Het is natuurlijk altijd belangrijk om voldoende water te drinken, maar zeker in de zomer is het belangrijk om voldoende drinken mee te nemen. Er is namelijk niets vervelender dan in een ellenlange file terechtkomen zonder drinken. 

Dit waren de 8 belangrijkste tips om je auto lekker koel te houden in de zomer. Om ervoor te zorgen dat je autoritjes zelfs tijdens de heetste zomerdagen aangenaam blijven, is het dus belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod

Categories
Shortlease Volkswagen ID. Buzz
Shortlease Volkswagen ID. Buzz
Vanaf 989,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
excl. BTW
Shortlease Volkswagen T-Cross
Shortlease Volkswagen T-Cross
Vanaf 639,- p/mnd
SUV
excl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?