Waarom kiezen voor een voorloopauto?
Waarom kiezen voor een voorloopauto?

Waarom kiezen voor een voorloopauto?

Als je een leaseauto hebt gekozen, kan het zijn dat deze nog niet direct beschikbaar is. Soms moet je enkele weken of maanden wachten totdat de gewenste auto of bedrijfswagen geleverd kan worden. Grote kans dat je in de tussentijd alsnog behoefte hebt aan een voertuig. In dat geval is een voorloopauto een goede optie. In deze blog lees je wat een voorloopauto is, waarom een voorloopauto een goede keuze is en wanneer je het beste voor een voorloopauto kunt kiezen.

Wat is een voorloopauto?

Een voorloopauto is een auto die je voor een korte periode tot je beschikking hebt, meestal voor enkele weken tot een paar maanden. Het is bedoeld als een tijdelijke oplossing, terwijl je aan het wachten bent op je leaseauto. Het kan namelijk voorkomen dat de gewenste leaseauto nog niet op voorraad is of dat deze nog niet gereed is. Wanneer je toch direct behoefte hebt aan mobiliteit, is een voorloopauto de ideale oplossing. 

Wanneer is een voorloopauto een goede optie?

Een voorloopauto is dus een tijdelijke oplossing wanneer je aan het wachten bent op je leaseauto. Als je slechts voor enkele dagen een voertuig nodig hebt, ben je met huren voordeliger uit. Heb je de voorloopauto echter voor enkele weken of maanden nodig, dan is het verstandiger en voordeliger om te kiezen voor een voorloopauto. Het is dus belangrijk om na te gaan hoelang je nog moet wachten op je leaseauto, voordat je een keuze maakt.

Voordelen van een voorloopauto

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een voorloopauto. Ten eerste kan je met een voorloopauto toch voldoen aan je mobiliteitsbehoefte en zit je dus niet zonder vervoer terwijl je aan het wachten bent op je leaseauto. Daarnaast is een voorloopauto vaak al snel voordeliger dan het huren van een auto, afhankelijk van de periode dat je de auto of bedrijfswagen nodig hebt. Verder zit je bij een voorloopauto niet vast aan een langdurig contract. Je kan namelijk vooraf zelf bepalen hoelang je de auto nodig gaat hebben, en dus een contract voor een kortere periode afsluiten. 

Conclusie

Een voorloopauto kan dus een goede optie zijn wanneer je aan het wachten bent op een leaseauto, bijvoorbeeld omdat de gewenste auto nog niet gereed is of nog niet geleverd is. Daarnaast is het in veel gevallen goedkoper dan het huren van een auto voor een langere periode en zit je niet vast aan een langdurig contract. Als je dus tijdelijk behoefte hebt aan een voertuig terwijl je aan het wachten bent op een leaseauto, is het een goed idee om eens te kijken naar een voorloopauto. 

Leasen bij Dealerleasing: de voordelen
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Levering in heel Nederland

Bekijk hier ons volledige aanbod.

Categories
Shortlease Jeep Compass
Shortlease Jeep Compass
Vanaf 1.219,- p/mnd
SUV
incl. BTW
Shortlease Volvo V60
Shortlease Volvo V60
Vanaf 979,- p/mnd
Station
excl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?