Wat is de actieradius van een elektrische auto?
Wat is de actieradius van een elektrische auto?

Wat is de actieradius van een elektrische auto?

Actieradius elektrisch rijden 

De elektrische auto wordt steeds populairder en het is dan ook de verwachting dat er de aankomende jaren steeds meer elektrische auto’s op de weg verschijnen. De toekomst van het autorijden zal zich daarom ook steeds meer gaan richten op elektrisch rijden.

Ook grote steden gaan zich steeds meer voorbereiden op de komst van de elektrische auto’s. Denk bijvoorbeeld aan de infrastructuur van het elektriciteitsnetwerk om de benodigde laadpalen aan te sluiten. De gemeente Amsterdam is hier een goed voorbeeld van. De stad wil vanaf 2030 geheel uitstoot vrij zijn.

Men verwacht daarmee de gemiddelde levensverwachting van de Amsterdammer met 3 maanden te verlengen, door minder vervuiling in de stad.

Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil. Er komen steeds meer merken en modellen op de markt, de technieken worden beter en de actieradius van de elektrische auto wordt steeds groter. Wil je voorop lopen en milieu verantwoord ondernemen? Kies dan voor een van onze elektrische shortlease oplossingen. Wij hebben een ruim aanbod van 100% elektrische shortleaseauto’s met 0 gram uitstoot. Deze kunnen we snel en uit voorraad leveren. Dealerleasing is gespecialiseerd in lease oplossingen voor de zakelijke markt en begrijpt dat bedrijven behoefte hebben aan flexibele leasecontracten. Wij kunnen je al een elektrische auto leveren met een looptijd vanaf 1 maand. Deze kun je daarna per maand verlengen, of per maand opzeggen. Simpel en makkelijk, net als het afsluiten van een abonnement.

Ontwikkeling actieradius

De actieradius van een elektrische auto is het aantal kilometers dat je kunt rijden op een volle accu. Anno 2019 wordt er door autofabrikanten veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van betere accu’s. Dit om de actieradius van elektrische auto’s te verbeteren. Buiten dat wordt er ook veel geïnvesteerd in verbeterde elektromotoren en slimme  technologie. Denk bijvoorbeeld aan de Autopilot van Tesla (de zelfrijdende auto) en de Adaptieve Cruise Control of inparkeer assistent.

De actieradius van een elektrische auto hangt ook af van een aantal externe factoren. Allereerst het model van de auto, hoe beter de stroomlijn, des te lager de luchtweerstand en dientengevolge het verbruik aan elektriciteit. (In vaktermen de CW waarde) Daarnaast beïnvloedt de leeftijd van de accu, het te vervoeren gewicht, de rijstijl van de bestuurder en de weer- en verkeersomstandigheden de werkelijke actieradius van een elektrische auto.

Elektrisch vs. Hybride

Naast de volledig elektrische auto bestaat er ook de deels elektrische auto, de Hybride. Deze beschikt naast een elektromotor ook over een conventionele verbrandingsmotor. De hybride auto wordt ook wel gezien als transitiemodel naar de volledig elektrische auto. Omdat de Hybride auto nog voorzien is van een conventionele verbrandingsmotor kan je deze ook gebruiken zonder opgeladen accu. Uiteraard zijn deze niet geheel uitstoot vrij. De fiscale voordelen van dit type auto komen inmiddels langzaam aan te vervallen. 

De auto’s met de langste actieradius

Bij Dealerleasing heb je de keuze uit een ruim aanbod elektrische auto’s. Ben je benieuwd welke auto’s uit ons aanbod de grootste actieradius hebben? Ben je op zoek naar een compacte elektrische auto? Dan is een Renault Zoë of een Nissan Leaf een goed keuze. De Nissan Leaf heeft een actieradius van 199 km en de Renault Zoë heeft een rijbereik van 210 km. Heb je behoefte aan iets meer luxe? Dan is de Volkswagen E-Golf een goede optie. De Volkswagen E-Golf heeft een actieradius van 230 km en 100 kW of 136 pk aan vermogen! Bij ons is de E-Golf één van de populairste elektrische modellen van dit moment.

De elektrische auto met het grootste rijbereik is Tesla. De Tesla Model 3 heeft maar liefst een rijbereik van 502 km. In het premium segment bieden we als enige leasemaatschappij in Nederland ook de Audi E-Tron aan. Deze Premium SUV heeft een rijbereik van 360 kilometer. Naast al deze elektrische modellen heb je bij Dealerleasing de mogelijkheid om een elektrische auto te leasen van Mitsubishi, Audi, BMW, Volkswagen, Jaguar, Renault, Nissan en Toyota.

Categories
Shortlease Volkswagen E-Golf
Shortlease Volkswagen E-Golf
Vanaf 569,- p/mnd
Hatchback
excl. BTW
4%
Shortlease Opel Combo L2H1
Shortlease Opel Combo L2H1
Vanaf 569,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
excl. BTW
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?