Wat is Operational Shortlease?
Wat is Operational Shortlease?

Wat is Operational Shortlease?

Je kent ze vast wel, de reclamespotjes met de interessante lease aanbiedingen. Vaak kun je voor een mooie prijs per maand een leasecontract afsluiten. Echter zit je met deze leasecontracten vaak vast aan een looptijd van bijvoorbeeld 48 maanden. Wij kunnen je bij Dealerleasing verzekeren dat dit onverstandig is. Daarom bieden wij shortlease aan. Doordat de autobranche continue innoveert, veranderen daar ook de fiscale voordelen van. De regels die gelden in dit jaar, bijvoorbeeld de bijtelling, kunnen over 48 maanden compleet anders zijn. Met shortlease kun je inspelen op deze trends. Je kunt na de eerste maand gemakkelijk opzeggen of overschakelen naar een ander voertuig. Het grote voordeel van shortlease is dan ook de flexibiliteit die je van ons krijgt.

Hoe werkt het?

Bij Dealerleasing staan we klaar voor de gehele zakelijke leasemarkt.  Zowel ZZP’ers, starters, MKB’ers en andere zakelijke ondernemers zijn bij ons van harte welkom voor een zakelijke shortlease. Daarnaast hebben we bij Dealerleasing een speciale focus op de vraag naar elektrische lease auto’s. Op onze website instrueren we je volledig met betrekking tot elektrisch rijden in combinatie met elektrisch leasen. Ook vindt je op onze website het aanbod normale personenauto’s en bedrijfswagens.

De flexibiliteit van shortlease is zeer aangenaam vanwege het financiële risico dat als ondernemer weggenomen wordt. Daarom is leasen voor elke zakelijke rijder de oplossing.

Shortlease is bij Dealerleasing niet duurder dan leasen met een lang contract, dat is het grote voordeel. Dit heeft te maken met het feit dat wij veel voertuigen inkopen en wij jou een leaseauto direct uit voorraad kunnen leveren. Deze voertuigen zijn niet nieuw uit de fabriek, maar hebben nog maar een lage kilometerstand, bijna zo goed als nieuw dus. Doordat wij jarenlange ervaring in de automarkt hebben, kunnen wij deze voertuigen tegen scherpe prijzen inkopen, deze prijzen berekenen we uiteraard door aan onze klanten..

Een greep uit het aanbod

De voordelen van Dealerleasing

Een shortlease is altijd op basis van full operational lease, dat betekent dat je alleen nog maar het maandelijkse bedrag en de brandstofkosten hoeft te betalen. Daarin is het volgende inbegrepen:

  • Volledige vergoeding bij onderhoud en schade en gratis vervangend vervoer als het langer dan 24 uur duurt. Ook gratis breng- en haalservice.
  • Afschrijving auto, rente en houderschapsbelasting
  • Verzekerd met WA en gedekt in de EU
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • Inzittendenverzekering

Goedkoopste shortlease prijzen

Shortlease is bij Dealerleasing niet duurder dan leasen met een lang contract, dat is het grote voordeel. Dit heeft te maken met het feit dat wij auto’s inkopen en je een leaseauto direct uit voorraad kunt krijgen. Deze auto’s zijn dus niet nieuw uit de fabriek, maar hebben nog maar een korte kilometerstand staan, bijna zo goed als nieuw dus. Onze jarenlange ervaring in de automarkt heeft ervoor gezorgd dat we deze auto’s tegen scherpe prijzen kunnen inkopen, deze prijzen berekenen we uiteraard door aan onze klanten.

Elektrisch aanbod

Bij Dealerleasing focussen we ons helemaal op de opkomende markt van elektrische auto’s. Zo hebben we de Volkswagen Golf E en de Nissan Leaf direct uit voorraad leverbaar. Uiteraard zijn er nog veel meer elektrische auto’s beschikbaar, ook daar kunnen we je mee helpen. Elektrisch rijden is op dit moment de trend en wij verwachten dat hier nog veel leaserijders geïnteresseerd in zullen raken. Ook met de vraag naar een duurzaam oogmerk.

Negatieve BKR? Meestal geen probleem voor ons

Onze focus ligt niet alleen bij het leveren van goedkope shortlease contracten. Wij denken ook na over de vraag die in de zakelijke markt ligt. Wat wij veel zien, is dat ondernemers met een negatieve BKR niet aan een bedrijfsauto kunnen komen. Dit kan soms voor vervelende problemen zorgen. Onze ervaring is dat 80% van de aanvragers met een negatieve BKR gewoon bij ons een lease auto kunnen krijgen. Dit heeft te maken met het feit dat wij onze aanvragen zelf beoordelen en niet een kredietbeoordelaar inschakelen. Vertrouwen is hierin voor ons belangrijk, we gaan ervan uit dat je de verantwoordelijkheid hebt om jouw eigen situatie goed in te schatten.

Nieuwe regels: WLTP & IFRS

Per 1 januari 2019 zijn er een tweetal wetgevingen veranderd die zeker invloed hebben op het leasen van personenauto’s en bedrijfswagens. De IFRS is de boekhoudkundige standaard. Per 1 januari 2019 is nu het geval dat leasecontracten met een looptijd van langer dan 12 maanden op de balans vermeldt moeten worden. Dit heeft weer invloed op jouw financiële jaarcijfers, ook daarom is shortlease dus voordeliger. De WLTP heeft met iets heel anders te maken, namelijk de meetprocedure voor CO2 uitstoot van auto’s. Deze berekening is nieuw en realistischer. In het algemeen geldt dat de CO2 uitstoot dan hoger uitvalt, dit is nadelig voor leaserijders. Het BPM zal hierdoor stijgen, wat weer invloed kan hebben op de bijtelling. Omdat wij auto’s inkopen, heb je nog niet te maken met deze regeling.

Categories
Shortlease Audi A5 Cabrio
Shortlease Audi A5 Cabrio
Vanaf 1.769,- p/mnd
Cabriolet
excl. BTW
22%
Shortlease Volvo XC60
Shortlease Volvo XC60
Vanaf 1.549,- p/mnd
SUV
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?