Zorgeloos elektrisch rijden met shortlease
Zorgeloos elektrisch rijden met shortlease

Zorgeloos elektrisch rijden met shortlease

De elektrische auto is populair. Je rijdt goedkoop én duurzaam. Maar de aanschafprijs is nog fors. Als kleine ondernemer kan je dat bedrag wellicht niet opbrengen. En het middenbedrijf houdt zeker in deze tijden liever hun werkkapitaal op niveau. Gelukkig kun je een elektrische auto ook leasen en vaak voor een verrassend laag leasebedrag per maand. Bij Dealerleasing kan dat bovendien heel flexibel, met een maandelijkse opzegtermijn via shortlease. Ontdek het zorgeloze rijden van een nieuwe of bijna nieuwe elektrische auto.

 

Laten we beginnen met het rijden in een elektrische auto. Wie dat ervaart, vindt zijn eigen benzine- of dieselauto daarna meteen ouderwets. Het gemak, de stilte, de power en natuurlijk het lage verbruik. Dit is echt het nieuwe rijden. Schakelen behoort bij elektrische auto’s ook tot het verleden en deze auto’s zijn vaak rijker uitgerust, onder andere met voorzieningen voor zelfstandig rijden, zoals lane assist en adaptive cruise control. Heerlijk op de langere afstanden. Traditioneel remmen gebeurt ook nauwelijks meer, de auto remt op de motoren en regenereert daarmee tegelijkertijd energie. Dat bespaart weer op remslijtage en fijnstof. Het aanbod van elektrische modellen groeit sterk. Je hebt dus steeds meer keuze binnen alle klassen en ook de actieradius neemt door betere accu’s verder toe.

Shortlease maakt het gemakkelijk

Helaas zijn elektrische auto’s nog steeds vrij prijzig om aan te schaffen. De oplossing is dan leasen. En wil je volledig flexibel zijn, dan kies je voor shortlease. Je betaalt alleen een aantrekkelijk laag bedrag per maand en alles is verder voor je geregeld. Komt de auto je niet meer goed uit, dan zeg je gewoon het contract op. Je hebt dan slechts een maand opzegtermijn. Veel MKB-bedrijven en ZZP’ers zijn al overgestapt op het shortleasen van elektrische auto’s. Vanwege de eerdergenoemde voordelen maar ook om andere redenen.

Economische en fiscale voordelen

Allereerst is er ook in 2022 een subsidie als je een elektrische auto privé leaset van €3.350,- op een nieuwe en €2.000,- voor een gebruikte elektrische auto, tot een aanschafwaarde van €45.000,-. Met zakelijke shortlease heb je natuurlijk een bijtelling voor je elektrische leaseauto, maar deze is beperkt tot 16%, tot een cataloguswaarde van €35.000,-. Over het meerdere wordt het standaardtarief van 22% betaald. Deze regeling geldt voor een periode van vijf jaar. Wel zal in de komende jaren het percentage van de lagere bijtelling steeds wat verhoogd worden, tot 22% in 2026. Hoe eerder je dus overstapt, hoe meer voordeel je nog geniet. Hybride modellen, met een combinatie van elektromotor en verbrandingsmotor, genieten deze voordelen niet.

Je geeft het goede voorbeeld

Een ander aspect voor ondernemers is dat je met elektrisch rijden laat zien dat je kiest voor modern vervoer en ontzien van het milieu. Dat zijn zaken die tegenwoordig meespelen voor zakenpartners, investeerders en opdrachtgevers.
Samenvattend zijn er weinig argumenten te vinden om nog voor een auto met verbrandingsmotor te kiezen. Dealerleasing maakt het bovendien voor zakelijke rijders (maar ook voor particulieren) laagdrempelig om de stap naar een elektrische auto te nemen.

Categories
Shortlease Ford Transit Custom L2H1
Shortlease Ford Transit Custom L2H1
Vanaf 819,- p/mnd
bestelauto
excl. BTW
Shortlease Renault Megane Estate
Shortlease Renault Megane Estate
Vanaf 699,- p/mnd
Station
incl. BTW
22%
Bijtelling in 2024

Bijtelling in 2024

Alyssa
4 January 2024
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en zoals altijd brengt dit bepaalde veranderingen met zich mee. Voor zakelijke...
Open WhatsApp
Dealerleasing
Welkom bij Dealerleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?